Azorit

São Miguel

13.07. - 21.07.2019

Täynnä
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: azorit_20190713

Azorien sukellusmatka

Koe yksi maailman parhaimmaksi saarikohteeksi valittu São Miguel!

Azorit on luontomatkailijan unelmakohde! Azorit sijaitsevat keskellä Atlantia, noin 1500 kilometrin etäisyydellä Portugalin rannikolta. Azorit koostuvat yhdeksästä tuliperäisestä saaresta ja saariryhmä kuuluu Portugalille. Aktiivimahdollisuudet saarella ovat loputtomat ja kaunis luonto sekä uskomaton merielämä hurmaavat matkailijan. National Geographic on valinnut saaren useita kertoja maailman parhaimmaksi saarikohteeksi. 


 • Matkapäivät 13-21.7.2019
 • 7 yön majoitus huoneistossa, jaettu 2 hlö huone, aamupala
 • 10 sukellusta/5 sukelluspäivää


Sukellusta Azoreilla -video


Perustietoa matkasta

Dive Travel Finland järjestää ryhmämatkan São Miguelin saarelle Azoreille heinäkuussa 2019. Lähdemme matkaan Helsingistä 13.7 ja lennämme São Miguelin saarelle Ponta Delgadaan. Ponta Delgadasta matkaamme Vila Franca do Campon kylään. Majoitumme aivan Vila Franca do Campon sataman läheisyydessä, Apartamentos Vila Marissa. Sukelluskeskus sijaitsee aivan lähellä, n. 200m kävelymatkan päässä. Matkapakettiin kuuluu 5 sukelluspäivää, 2 sukellusta  per sukelluspäivä. Sukellukset ajoittuvat aamupäivään, joten iltapäivisin on hyvin aikaa tutustua saaren kauniiseen luontoon ja osallistua halutessaan retkille. Suosituimmat retket saarella ovat ehdottomasti valas- sekä delfiinisafarit ja eri patikointiretkiä. Lähdemme Azoreilta takaisin Helsinkiin 20.7 illalla. Takaisin Helsingissä olemme 21.7 aikaisin aamulla.  

Sukelluskohteina on paljon vulkaanisia maanmuodostelmia, kuten tunneleita ja jylhiä seinämiä. Azoreilla vedet ovat kesäisin erittäin kirkkaat.
Kesäaikaan Azoreilla veden lämpötila nousee parhaimmillaan noin 24 asteeseen. Näkyvyys on parhaimmillaan jopa 40m! Täällä voit nähdä isoja kalaparvia sekä aika ajoin ohi uivia mobula -rauskuparvia. Muutoinkin alueella asuu isoja rauskulajeja. Kohteessa tavataan tuhatpäisiä baracuda ja trigger fish -parvia. Kohde sopii loistavasti myös ei-sukeltaville. Sukellukset operoi yksi alueen tunnetuimmista sukelluskeskuksista,  Espírito Azul.

Sukeltaminen Azoreilla

Vedenalaiset maisemat Azoreilla on varsin jylhät. Vuosituhansien saatossa muodustuneet kanjonit ja tunnelit ovat tunnusomaisia Azorien vedenalaisessa maisemassa. Jylhä maisema pääsee oikeuksiinsa Azorien kirkkaissa vesissä. Sukelluskohteena matkalla on mm. Vila Franca do Campon edustalla sijaitseva "kraateri-saari", Ilhéu de Vila Franca do Campo. Tämä saari kuvataan usein São Miguelin mainoskuvissa ja videoissa (kuva ja video jäljempänä).
Sukelluskohteena on myös Dori-hylky, sijainti saarten pääkaupungin, Ponta Delgadan edustalla.

Kohdetietoutta


Klikkaa - lisätietoa kohteista


Majoitus

Majoitumme siisteissä ja hyvin varustelluissa huoneistoissa Vila Franca do Campon sataman vieressä. Majoitus sijaitsee hyvin keskeisellä sijainnilla kaikkien kylän palveluiden lähellä. Sukelluskeskukselle on matkaa vain n. 200 metriä. Huoneistoissa majoittuu yhteensä 2-4 henkilöä. Talossa on terassalue sekä grilli asukkaiden vapaassa käytössä lomansa aikana.  Kaikissa huoneistoissa on ilmasointi, mikro, leivänpaahdin, kahvinkeitin, vedenkeitin ja jääkaappi. Pyyhkeet ja liinavaatteet kuuluvat huoneistojen varustukseen. Osassa huoneistoissa on oma keittiö.


Hinnat 

Sukeltajat 1.495 €/hlö

Ei-sukeltavat 1.195 €/hlö
Ilhéu de Vila Franca do Campo -saari sijaitsee hyvin lähellä sukelluskeskusta ja on erinomainen sukelluskohde.


Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki - Ponta Delgada - Helsinki 
 • Lentokenttäkuljetus kohteessa meno/paluu
 • Majoitus 7 yötä jaetussa 2 hlö:n huoneistoissa, Apartamentos Vila Mar, aamupalalla
 • Opastetut sukellukset 
 • 10 sukellusta/5 sukelluspäivää
 • 12L säiliö ja painot sukelluksille
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtaja mukana koko matkan ajan

Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaisia matkatavara-/sukellusvakuutuksia
 • Nitrox
 • Henkilökohtaisia sukellusvarusteita. Kysy lisää hinnoista. 

Matkaan voi ilmoittautua mukaan nais-/miespaikalla ilman lisäkulua.Optiot

 • Lisäsukellukset 32€/kpl
 • Varustevuokra 10 sukellukselle 120€ (sisältää kaikki varusteet)
 • Nitrox 10 sukellusta 50€
 • Mahdollisuus osallistua esim. valassafarille, snroklausretkelle delfiinien kanssa tai patikointiretkelle. Kysy lisää. 
 • Oman huoneen lisä +315€

Maksuaikataulu

 • 500€ varausmaksu varauksen yhteydessä
 • 100% matkapaketin hinnasta tulee olla maksettu viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua

Peruutusehdot tätä matkaa koskien yleisten erityisehtojemme mukaisesti.


Ennakkovaatimukset sukeltajilta

Suositellaan minimissään PADI OWD, CMAS P1 tai vastaavaaa luokitusta.
Sukellussyvyydet pääsääntöisesti 0-20 metriä, muutamassa kohteessa 0-30m.


Lentoaikataulu


Matkatavaran painorajat 

Lennon hintaan kuuluu 8 kg käsimatkatavaroita sekä 1 kpl max 23 kg kassi ruumaan.


Azorit yleisesti

Azorit on Atlantilla sijaitseva Portugalille kuuluva autonominen saariryhmä. Se sijaitsee noin 1 500 kilometrin päässä Lissabonista ja noin 3 900 kilometrin päässä Pohjois-Amerikan rannikolta. Azorien yhdeksän tuliperäistä saarta levittäytyvät yli 600 kilometrin matkalle. Azoreilla, Picon saarella, sijaitsee Portugalin korkein vuori Pico, jonka huippu kohoaa 2 351 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle.

Azoreilla aktiviteettimahdollisuudet ovat loputtomat. Voit harrastaa sukeltamisen lisäksi esim. vaeltamista, purjehdusta, surffausta, purjelautailua, kalastusta, melomista, golfia, ratsastusta, pyöräilyä sekä valaiden ja delfiinien bongausta avomerellä. Azorit on myös loistava kohde kulttuurimatkailusta kiinnostuneille. Voit tutustua saarilla paikalliseen käsityöhön, musiikkiin, tanssiin, arkkitehtuuriin sekä uskontoon ja maukkaaseen portugalilaiseen ruokakulttuuriin.

Azoreiden suurimmalla saarella, São Miguelilla, on paljon upeita luonnonnähtävyyksiä. Kuuluisimmat nähtävyydet ovat Sete Cidadesin, Lagoa do Fogon ja Furnasin kraatterilaaksot järvineen. Furnasin kraatterilaakso on syntynyt tulivuoren kraatterin painuessa alas aikojen alussa. Furnasin laaksossa on myös näyttävä 1800-luvulla perustettu Terra Nostran puutarha. Sete Cidadesissa kannattaa ehdottomasti vierailla Lagoa Azul ja Lagoa Verden kaksoisjärvillä. Järvet ovat vaikuttava näky vehreän luonnon keskellä. Serra de Agua de Paun vuorella sijaitsee puolestaan tulijärvenä tunnettu Lagoa do Fogo. Jos haluaa nauttia upeasta merinäköalasta kannattaa suunnatta Nordesteen tai Povoçãon rannoille ihastelemaan auringonlaskua ja nauttimaan Atlantin valtameren aidosta tunnelmasta.


Kieli: Portugali. Paikalliset puhuvat hyvää englantia.

Pääkaupunki: Ponta Delgada, São Miguelin saari

Väkiluku: n. 247 500

Ilmasto: Sää on leuto ja vaiheteleva ympäri vuoden. Viilein kuukausi on helmikuu, lämpimin elokuu. Elokuun maksimi lämpötila on n. 25C. Ilmasto on kostea ympäri vuoden.

Vesi: Veden lämpötila heinä-elokuussa n. 23-24C

Passi: Passin on oltava voimassa 6 kk maasta poistumisen jälkeen.

Tippaus: Tippaus kuuluu maan kulttuuriin. Sopiva tippimäärä on yleensä 10% laskun loppusummasta.

Valuutta: Euro

Aikaero: -3h

Sähkö: 230 V, 50 Hz


Lisätiedot

Dive Travel Finland Oy

040-7383 777
info@divetravel.fi

Voit varata matkan sivun oikeasta ylälaidasta, kohta "Varaa"


Matkanjohtaja

Petri Kakko Nusa Penidalla tammikuussa 2019.

Petri Kakko

Vauhdikas ja energinen persoona, joka innostuu helposti uusista asioista. Petri on sukeltanut vuodesta 2004. Kokemusta hänellä on niin kaukomaiden lämpimistä vesistä kuin Norjan luolastoista. Päivätyössään Petri vastaa ensihoitopalveluista, joten häneltä hoituu asiat järjestelmällisesti, samalla hyvällä fiiliksellä =)


Videoita

São Miguel ilmasta käsin


Retkiä São Miguelin saarella  (Geo-Fun)

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador

Egypti

Filippiinit

Kroatia

Indonesia

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Kypros

Sivukartta