Filippiinit

Filippiinien yhdistelmämatka

15.10. - 30.10.2019

Hinta

4795€ Norm. 5145€

Varausmaksu

500€
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: filippiinit_20191015

FILIPPIINIT - Best of Visayas


Sukellussafari Cebun saaren ympäri & 
Dauinin parhaat sukelluskohteet

Matkapäivät 15.-30.10.2019 - 11 sukelluspäivää!


 • 16.-17.10 Belmont -hotelli, Manila 1 yö

 • 17.-26.10 Atlantis Azores -safarialus, liveaboard Cebun ympäri 9 yötä  (8 sukelluspäivää)

 • 26.-29.10 Atlantis Dive Resort & Spa -hotelli. Dumaguete 3 yötä  (3 sukelluspäivää)


Filippiinien parhaimpia sukelluskohteita!

Koe Filippiinien upeat värikkäät koralliriutat Visaysasin saaristossa, kuten Moalboalin sardiiniparvet, Oslobin valloittavat valashait sekä Dauinin pienet ja harvinaiset mereneliöt… Unohtamatta Malapascuan kuuluisia kettuhaita ja niin monen monta muuta huippukohdetta tällä matkalla!

Katso mitä voit nähdä Filippiineillä!
Lisää videoita sivun alalaidassa


Perustietoa matkasta

Dive Travel Finland järjestää ryhmämatkan Visayan saaristoon Filippiineille lokakuussa 2019. Kierrämme Cebun ja Negroksen saarten parhaimmat sukelluskohteet reilun kahden viikon matkan aikana. Lähdemme matkalle 15.10 Helsingistä ja pysähdymme yhden yön menomatkalla Manilassa. Manilasta jatkamme Negroksen saarelle, Dauiniin, mistä lähdemme 9 yön sukellussafarille samana päivänä. Safarin aikana kierrämme Cebun saaren suosituimmat sukelluskohteet aina Malapascuasta Oslobiin. Safarin lopussa palaamme lähtöpaikkaan Dauiniin ja vietämme 3 yötä viihtyisässä Atlantis Dive Resort & Spa- hotellissa. Takaisin Suomeen palaamme 30.10.

Matkan sukelluskohteet ovat todella monipuolisia sekä ainutlaatuisia kohteita.  Kohteet vaihtelevat aina haisukelluksista hylky- sekä makrosukelluksiin. Haastavammista sukelluksista pitävät pääsevät nauttimaan osalla kohteista vauhdikkaista virtasukelluksista Filippiinien rikkaissa vesissä.  Matka on mainio valinta vedenalaista valokuvaamista harrastaville, niin makro- kuin laajakuvavalokuvauksesta kiinnostuneille. Suurin osa kohteista sopii myös aloittelijoille. 

Retken lopussa on mahdollisuus sukeltaa viimeiset päivät tai nauttia Negroksen saaren eteläosan kauniista luonnosta ja aktiviteettimahdollisuuksista.

Kettuhai  (Tresher Shark)


Matkaohjelma

Safarireitti kiertää Cebun saarta

Atlantis Dive Resort & Spa -hotellin sijainti sekä safarin lähtö- ja paluupaikka 

Matkaohjelma PDF-tiedostona:


Sukelluskohteita

Oslob

Valashaistaan kuuluisa Oslob on safarin ensimmäinen kohde. Valashait viihtyvät Oslobin vesissä lähes ympäri vuoden ja siksi kohde onkin yksi Filippiinien suosituimmista sukelluskohteista. Alueella on mahdollisuus nähdä myös sardiiniparvia. 

Oslob sijaitsee Cebun saaren itärannikolla, noin 30km safarin lähtöpaikasta pohjoiseen.

Moalboal

Sardiiniparvista tunnettu Moalboal takaa ainutlaatuisen sukelluskokemuksen jokaiselle! Sardiiniparvet viihtyvät alueella lähes ympäri vuoden. Sardiiniparvien lisäksi sukelluskohteet ovat todella vaikuttavia alueella. Upeiden korallien ja tuhansien korallikalojen lisäksi merikäärmeet sekä kilpikonnat kuuluvat alueen asukkaisiin. Lähes kaikki kohteista ovat seinämäsukelluksia.  Alueelle on myös uponnut kaksipaikkaisen lentokoneen hylky! 

Moalboal sijaitsee Cebun länsirannikolla, noin 80 km Oslobista länteen.

Pescador Island

Pescador Island nousee kuin pystysuoraan merestä ja tipahtaa noin 60 metriin syvyyteen saakka. Saari on kuuluisa sen upeista seinämistään, sekä koskemattomasta merielämästään. Kohteessa on todella hieno läpiuinti, mitä ei kannata ohittaa.

Pescador Island sijaitsee Moalboalin rannikosta noin 15 minuutin venematkan päässä.

Malapascua

Thresher sharks, eli kettuhait, on suurin syy miksi sukeltajat ympäri maailmaa tulevat Malapascualle. Malapascuan suosituin sukelluskohde on kettuhaiden puhdistusasema, mikä sijaitseenoin 45 minuutin venematkan päässä Malapascuan saarelta. Monad Shoal on yksi maailma ainoista paikoista, missä kettuhaita näkee lähes päivittäin.  Malapascuaa ei ole turhaan luokiteltu yhdeksi maailma monipuolisemmaksi ja parhaimmaksi sukelluskohteeksi. Alueen useiden upeiden sukelluskohteiden vuoksi vietämme täällä muutaman päivän. Alueen kuuluisimmat kohteet ovat  Monad Shoalin lisäksi, Gato Island ja Calanggaman Island.

Saari sijaitsee noin 150 km Pescador saarelta pohjoiseen, aivan Cebun saaren pohjois käressä. 

 

Cabilao

Cabilaon saaren upeat vedenalaiset seinämät, rikas merielämä ja kirkkaat vedet tarjoavat alueen väririkkaimmat ja parhaat sukelluskohteet! Kevyet virtaukseet, pehmetä ja kovat korallit, niin pienet kuin isotkin mereneliöt tekevät saaresta suositun sukeltajien keskuudessa. Saarta ei turhaan kutsuta Cebun itärannikon koskemattomaksi vedenalaiseksi paratiisiksi. Se on yksi rauhallisimmista sekä parhaiden säilyneistä sukelluskohteista alueella. Pygmimerihevonen on yksi alueen kuuluisuuksista.

Cabilaon saari sijaitsee Cebun saaren itärannikon puolella, noin 150 km etelään Malapascualta.

Balicasag

Balicasag on kuuluisa sen rikkaasta merielämästään ja vauhdikkaista virtauksistaan. Alueen riutoilla asustaa paljon kilpikonnial!  Jos olet onnekas, saatat myös nähdä alueella liikkuvia delfiinejä. Suurin osa kohteista on seinämä- sekä rinnesukelluksia.  Jyrkin seinämä menee aina 200 metriin asti.
Chatedral wall on alueen yksi tunnetuimmista sukelluskohteista. 

Balicasag sijaitsee n. 25 km Cabilaosta etelään. Saari on myös osa Boholin saarta.

Panglao

Panglaon saaren edustalla on lukematon määrä toinen toistaan hienompia sukelluskohteita. Alueen sukelluskohteet vaihtelevat matalista syviin kohteisiin. Suurin osa kohteista on upeita seinämiä, mistä löydät mitä mielenkiintoisempia onkaloita ja tunneleita. Virtaukset ovat ajoittain voimakkaita, mikä voi rajoittaa osaan sukelluskohteisiin menemistä. Virtaukset tuovat ajoittain alueelle myös isompia avomeren asukkaita, esim. mantarauskuja ja mustatäplähaita. Alueella on myös satunnaisesti törmätty valashaihin. Kohteessa on myös yksi 2000 –luvulla upotettu hylky, Habagat Wreck.

Panglao sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Balicasag saarelta.

Siquijor

Siquijorin sukelluskohteita sanotaan alueen parhaimmiksi makrosukelluskohteiksi, Dauinin lisäksi.  Saarta ympäröi yhteensä 23 sukelluskohdetta. Upeat seinämät tuhansien eri lajien koti. Suosituimmat sukelluskohteet alueella on Paliton Wall sekä Tonga Point. Paliton Wall on seinämäsukelluskohde, missä eloa ja menoa riittää! Kohteessa asustaa mm. ornamet ghost pipe fish, spanish dancer ja giant frogfish. Tonga point on hieman haasteellisempi kohde virtausten vuoksi. Hyvin säilyneet ja upeat korallit ja sienet ovat vaikuttava näky sukelluksella! Kohteen syvemmässä osassa viihtyvät kilpikonnat, barracudat sekä erilaiset rauskut.

Siquijor sijaitsee n. 20 km Panglaon saarelta etelään. Dauinista noin 15 km itään.

Dauin

Tämä kohde on makrosukeltajan unelma! Dauinia ei turhaan kutsuta vedenalaisten valokuvaajien paratiisiksi. Dauinin rannikolta löytyy toinen toistaan upeampia makrosukelluskohteita.  Alueen vesissä elää todella harvinaisia pienmereneliöitä. Yllätyt luultavasti,  kuinka paljon hiekkapohjaisilla sukelluskohteilla on oikeastaan elämää! Muista ehdottomasti osallistua yösukelluksille Dauinissa. 

Apo Island

Jos Dauinin makrosukeltamiselle haluaa vaihtelua, kannattaa suunnata Apo –saarelle. Saaren koralliriutat ovat loistavassa kunnossa ja alueen vesistö onkin suurimmaksi osaksi suojelualuetta. Kohteen upeat ja värikkäät koralliriutat ovat alueen kauneimpia. Saari on myös tunnettu sen vesissä viihtyvistä kilpikonnistaan. Kohde on myös loistava kohde snorklaajille. 

• Lähtö- ja paluusatama safarille on Atlantis Dive Resort, Dauin.

• Sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia reittiin.


Majoitus menomatkalla

Belmont Hotel Manila
16-17.10, 1 yö

Yövymme menomatkalla yhden yön neljän tähden viihtyisässä Belmont Hotel Manilassa. Hotelli sijaitsee aivan Manilan lentokentän vieressä. Jatkamme aamulla matkaa hotellilta kohti Dumaguetia. Hotellissa on ulkouima-allas, kuntosali sekä ravintola. Aamiainen kuuluu pakettiin. Yöpyminen kahden hengen jaetuissa Superior-huoneissa. Mahdollisuus parisänkyyn.


Atlantis Azores liveaboard

17-26.10.  –  9-yön liveaboard-safari

Aluksena toimii vuonna 1989 ralmistunut vankkarakenteinen Atlantis Azores -alus. Alus on modernisoitu ja turvallinen alus, joka on suunnitelu juuri sukeltajia varten. Viihtyisä alus takaa, että nautit myös pinta-ajoista! 

Hytit

  

Aluksella on 7 viihtyisää 2 hengen deluxe-hyttiä. Hyteissä on pehmeät ja mukavat kerrossängyt. Yläsänky on yhden hengen sänky (90cm) ja alasänky on hieman leveämpi (110cm).  Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone. Kylpyhuoneessa on WC, lämmin suihku, hiustenkuivan sekä suihkusaippuaa.
Kaikki deluxe-hytit sijaitsevat alakannella. Aluksen sviitti- hytti sijaitsee yläkannelta ja on muita hyttejä tilavampi. Sviitistä löytyy lisäksi pöytä, ikkuna sekä hieman deluxe-hyttejä enemmän säilytystilaa.

Ruokailu

Aluksen ravintola tarjoaa maistuvia paikallisia sekä länsimaalaisia herkkuja. Ravintolassa panostetaan ruoan tuoreuteen ja monipuolisuuteen koko safarin ajan. Matkapakettiin kuuluu täysihoito aluksella. Kaikki juomat aluksella kuuluvat hintaan.

  

Kansitilat

Aluksen kansitilat on erittäin viihtyisät ja tilavat. Sukelluskannella on  jokaiselle sukeltajalle omat säiltyslokerot.  Kannelta löytyy myös tilava ja toimiva kamerapöytä. Kameroille löytyy oma latauspiste.

Muuta

Aluksen sanlongissa on iso taulutelkkari sekä paljon kirjoja ja lehtiä lukemisesta innostuneille. Myös kortti- ja lautapelit kuuluvat aluksen varustukseen. Salongissa käydään yhdessä seuraavan päivän kohteita läpi ja pidetään iltaisin esitelmiä alueen merielämästä, asiakkaiden kiinnostuksen mukaan. 
Aluksen yläkannelta löytyy aurinkotuoleja, sekä paljon pöytä- ja istuskelutilaa. Unohtamatta aluksen jacuzzia! 


Atlantis Dive Resort & Spa

26-29.10.  –  3 yötä

  

Viihtyisä Atlantis Dive Resort –hotelli sijaitsee Dauinissa, Negroksen saaren eteläkäressä. Hotellille on matkaa Dumaguetin lentokentältä vain n. puoli tuntia.  Rauhalliselta sijainnilta löytyvä hotelli tarjoaa monipuolisesti eri palveluita sukelluksen ohella. Hotellista löytyy oma pieni kauppa, uima-allas, Spa Atlantis -hoitola sekä maistuvasta ruoasta tunnettu ravintola.  Dauinin parhaat sukelluskohteet ovat vain lyhyen venematkan päässä hotellilta. Hotellin ystävällinen henkilökunta toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi ja tekee parhaansa, että viihdyt!

Huoneet

    

Yöpyminen hotellissa on jaetuissa kahden hengen Deluxe-huoneissa. Kaikki hotellin huoneet ovat siistejä, tilavia ja hyvin varusteltuja.  Huoneissa on ilmastointi sekä kattotuuletin. Ilmainen WIFI toimii huoneissa sekä hotellin yleisissä tiloissa. Mahdollisuus parisänkyyn. Huoneissa on safetyboxit.

Ravintola & baari

Hotellin ravintola sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja tarjoaa mitä maistuvampia ruokia. Ravintolan monipuolisen ruokalistan lisäksi tarjolla on päivittäin vaihtuva lounas sekä illallismenu, mihin kokit valitsevat päivän suosituksensa. Tarjolla on myös monipuolinen valikoima gluteenittomia- sekä kasvisruoka-annoksia. Muista maistaa paikallisen panimon oluita! 

Sukelluskeskus

Hotellin sukelluskeskus tarjoaa ammattilaisen henkilökunnan, hyvin huolletut varusteet sekä tilavat ja viihtyisät tilat sukeltajille. Keskus on yksi harvoista alueella joka järjestää viisi sukellusta päivittäin. Lähes kaikki kohteista sijaitsevat 10 minuutin venematkan päässä. Pienet ryhmät ja asiakkaan toiveiden kuunteleminen sukelluskohteiden suhteen takaavat miellyttävän sukelluskokemuksen jokaiselle. Keskuksesta löytyy oma erillinen kamerahuone latauspisteineen.

SPA

Vasta remontoidussa Spa -hoitolassa pääset nauttimaan paikallisten ammattilaisten hoidoista sekä hieronnoista. Paikalta löytyy myös suihkutila, missä voit käydä peseytymässä hoidon jälkeen. Loistava tapa nauttia illasta sukellusten jälkeen! 


Matkan hinta

Sukeltajat jaetussa 2 hengen Deluxe-hytissä/huoneessa, täysihoito:

 •  Nyt 4.795 €/hlö  (norm. 5.145 €/hlö) 


Optio

Majoittuminen jaetussa 2 hengen sviitissä safarin ajan  (1 hytti aluksella):

 • + 450€/hlö


Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki – Istanbul - Manila – Dumaguete  (meno-paluu), economy-luokka

 • Ruoka ja juomat lennoilla

 • 1 yön majoitus Manilassa menomatkalla (16.-17.10.), Belmont Hotel Manila, jaettu huone, aamupala sisältyy

 • Lentokenttäkuljetukset kohteissa

 • 9 yön liveaboard-safari (17.-26.10.), jaettu 2-hengen hytti Atlantis Azores -aluksella, täysihoito

 • 8 sukelluspäivää liveaboard-safarilla (18.-25.10.: 4-5 opastettua sukellusta per päivä)
 • Alkoholijuomat liveaboard-safarilla
 • 3 yötä Atlantis Dive Resort & Spa -hotellissa, täysihoito

 • 3 sukelluspäivää resortissa (26.10.: 5 opastettua venesukellusta27.10. yht. 4 suk.: 3 venesukellusta Apo Islandilla + sunset dive resortin kotiriutalla, 27.10.: 3 venesukellusta Dauinin alueella)
 • 12L tai 15L säiliö ja painot sukelluksille

 • Nitrox-täytöt kaikille sukelluksille

 • Suomalainen matkaopas mukana koko matkan ajan


Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaiset matkatavara-/sukellusvakuutukset

 • Sukellusvarusteet

 • Alkoholijuomat ja virvoitusjuomat Atlantis Dive Resort –hotellissa 

 • Suojelualue lupamaksut* liveabord-safarilta (180 USD)
 • Suojelualue lupamaksut* hotellimajoituksen ajalta: 4 USD/päiväsukellus, 6 USD/venesukellus (yht. max 22 USD/vrk)
 • Tipit safarilla (135-150 USD)

* Lupamaksut menee paikalliselle valvovalle viranomaiselle (Marine Park Fee)


Lentoaikataulut

Helsinki - Manila - Helsinki  (Turkish Airlines)

Painoraja 8 kg käsimatkatavara ja 30 kg ruumaan

---

Manila - Dumaguete - Manila   (Cebu Pacific)


Painoraja 7 kg käsimatkatavara + 32 kg ruumaan

Klikkaa kuvakkeita nähdäksesi tarkka lentoaikataulu.


Lisätiedot

 • Mahdollisuus 15L tankkiin etukäteen varattuna

 • Matkalla on mahdollisuus suorittaa kursseja

 • Tekniikkasukellus sekä rebreather –sukellus on mahdollista ennakkoon varattuna

 • Loman viimeisinä päivinä on mahdollisuus kierrellä Dauinin ja Dumaguetin nähtävyyksiä. Alueella on paljon aktiviteettimahdollisuuksia sekä todella kaunis luonto.  Hotellilta voit varata päiväretken esim. Dumaguetiin ostoksille, mönkiäajelun vuorille tai retken viidakkoon Baslayn kuumille lähteille

 • Halukkaille järjestetään Boholin saaren päiväretki. Retki sisältää mm. vierailun kuuluisille Chocolate Hills –kukkuloille, Hinangdanan luolaan sekä harvianaisten kummituseläinten suojelusalueelle

 • Matkaan voi ilmoittautua nais-/miespaikalla

 • Mahdollisuus yöpyä omassa huoneessa hotellissa majoittuessa, kysy lisää

 • Sallitut matkatavarat: HELSINKI - MANILA - HELSINKI: käsimatkatavarat 8kg + 30 kg ruumaan, MANILA - DUMAGUETE - MANILA: 32 kg + 7 kg


Maksuaikataulu

 • Varausmaksu 500 €

 • 30% matkan summasta tulee maksaa 6 kk ennen matkaa tai sen jälkeen tehtyjen varausten yhteydessä

 • 100% matkapaketin hinnasta tulee olla maksettu viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua


Peruutusehdot

Peruutusehdot tämän matkan osalta menee yleisten erityismatkaehtojemme mukaisesti.


Ennakkovaatimukset sukeltajilta

 • PADI OWD, SSI OWD, CMAS P1 tai vastaava luokitus

 • Osalle kohteista vaaditaan vähintään AOWD -tason luokitusta ja 50 sukellusta 


Kursseja matkalla

 • Scuba Review 

 • PADI OWD -kurssi

 • PADI nitrox -kurssi  (125 €)

 • PADI AOWD -kurssi  (225 €)

 • PADI Deep Diver -syväsukelluskurssi  (225 €)

Kysy lisää kursseista


Tietoa Filippiineistä

Filippiinit on täydellinen matkakohde niille, jotka haluavat lomaltaan upeita rantoja ja upeita sukelluskokemuksia. Maa on on säilynyt hyvin suojassa turismilta muiden Aasian maiden rinnalla. Kohde on kuitenkin nousemassa suositummaksi koko ajan matkailijoiden keskuudessa.  Filippiineillä on tarjottavana mitä kauneimpia maisemia aina riisipelloista tulivuoriin, sekä valkoisista hiekkarannoista vehreisiin sademetsiin. Maahan kuuluu yhteensä yli 7000 saarta, mikä tekee siitä saarihyppelijän paratiisin.  Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avoimia, hintataso on erittäin alhainen ja paikallinen ruoka on herkullista.

Maan kulttuuri eroaa selkeästi muiden Aasian maiden kulttuurista. Maa oli Espanjan siirtomaa yli 300 vuoden ajan, aina vuoteen 1898 asti.  Siirtomaalaisuus näkyy edelleen maan kulttuurissa kuten rakennuksissa, nimissä ja uskonnossa. Paikallisten hyvä englannin kielentaito juurtaa juurensa myös siirtolaisuuden ajalta. 

Filippiinit matkainfo:

 • Aika: +8 GMT
 • Valuutta: Filippiinien peso ja Amerikan dollari. Suurin osa kaupoista, ravintoloista sekä hotelleista hyväksyvät maksukortit
 • Kieli: Viralliset kielet ovat filipino sekä englanti. Lähes 70% ihmisistä puhuu englantia
 • Viisumi: Maassa voi matkustaa turstiviisumilla 30 päivää. Viisumin saa kentältä maahan laskeutuessa
 • Terveys: Rokotukset on hyvä tarkistaa omalta terveysasemalta ennen reissua
 • Painekammio: Cebu Cityssä & Manilassa
 • Maakoodi: +63
 • Sähkö: 220 volttia
 • Sää: Alueella on trooppinen ilmasto. Keskilämpötila on 26-28 astetta. Monsuunikaudet vaihtelevat paikoittain
 • Tippi: Tippaus on suositeltavaa. Yleensä 10% koko ruokalaskusta
 • Viileitä iltoja varten kannattaa ottaa kevyttä pitkähihaista vaatetusta mukaan. Hyttysmyrkky on myös suositeltava ottaa mukaan

Lisätiedot

Dive Travel Finland

info@divetravel.fi

+358407383777

Voit varata matkan sivun ylälaidasta kohdasta "Varaa"


Matkanjohtaja

Matkanjohtajana tällä matkalla toimii Ismo Kuusisto. 


"Nyt Sinulla on poikkeuksellisen helppo mahdollisuus kiertää samalla kertaa monta Filippiinien huippukohdetta ja keskittyä itse olennaiseen, sukeltamiseen.
Filippiineillä tämän määrän kohteiden kiertämistä sisältää normaalisti tuntitolkulla autossa istumista. Koe kohteet liveaboard-safarin helppoudella. Näet samalla safarilla Malapascuan kettuhait (Tresher Shark), Moalboalin sardiiniparvet, Oslobin valashait ja paljon paljon muuta. Safarin päätteeksi ehdit rentoutumaan Atlantis Resort & Spa:n palveluista ja Dumeagueten ilmapiiristä."

Ismo Kuusisto, Dive Travel Finlandin perustaja, on kiertänyt ahkerasti DTF:n matkanjohtajana vuodesta 2009 lähtien.
Ismolla on oma tyyli varmistaa, että hommat sujuu ja asiakkaat viihtyy. Yhdessä matkaaminen on mukavaa!


Videoita

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador

Egypti

Filippiinit

Kroatia

Indonesia

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Kypros

Sivukartta