Ecuador

Galápagos - liveaboard 10 yötä

30.12. - 09.01.2020

Täynnä
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Huom, matkahinta ei sisällä lentoja!

Tuotenumero: galapagos_20191230

Galápagoksen sukellussafari, Ecuador

Safaripäivät 30.12.2019 - 9.1.2020

Lähde Darwinin jalanjäljille Galápagossaarille!

TÄYNNÄ

Myös joulusafarille 23.-30.12.2019 on tilaa ->


Galápagossaaret ovat Ecuadorille kuuluva vulkaaninen saariryhmä, joka sijaitsee 970 km Ecuadorin mantereelta länteen, keskellä Tyyntä Valtamerta. Galápagossaaret ovat UNESCO:n maailmanperintökohde sekä Ecuadorin Kansallispuisto.

Nämä 18 saarta ja niitä ympäröivät 100 saareketta ovat maailmankuuluja uniikista luonnostaan ja eläinten lajikirjosta, joita ei muualla maailmassa elä. Charles Darwin toi alueen maailman tietoisuuteen tutkimustensa perusteella jo 1850-luvun puolivälissä. Puhutaan Darwinin evoluutioteoriasta, jonka hän kehitti näitä lajeja tutkiessaan ja kirjoitti niistä kirjan Lajien Synty.

Sijainti
Saaret sijoittuvat päiväntasaajan molemmin puolin, mikä sinänsä on jo harvinaista, mutta se minkälaisen lajikirjon ne kätkee sisälleen on täysin ainutlaatuista. Alue on varsin laaja, pohjoisimmasta pisteestä eteläisimpään on matkaa 220 km.
Galápagossaarien 7.880 neliökilometrin maa-alueet sijoittuvat eripuolille 45.000 neliökilometrin merialuetta. Fakta on kuitenkin, että saaret ovat muotuneet tuliperäisesti. Eläimistö ja kasvusto eivät ole muuttuneet sitten muinaisten aikojen. Siksi täällä tunteekin, kuin vierailisi toisessa ajassa.

Vain rajoitettu määrä sukeltajia pääsee vuosittain sukeltamaan näillä vesillä. Sanotaan, että mikään muu kolkka maailmassa ei tarjoa näin laajaa lajikirjoa. Vedenalaiset kohtaamiset saattavat tuoda vastaan kaikkea valaista merietanoihin. Saaret tunnetaan parhaiten huikaisevista haisukelluksistaan. Sinulla on mahdollisuus nähdä muunmuassa silkkihaita, kuuluisaa galapagoshaita sekä isoissa parvissa esiintyviä vasarahaita. Kaikesta pienestä pitäville löytyy katseltavaksi muunmuassa merihevosia, luikeroita (blennies) ja haukkakaloja (hawk fishes) sekä monia muita lajeja...

Galápagoksen matka on täynnä ikimuistoisia kokemuksia!Video Galápagoksen safariltamme


Liveaboard safari

Dive Travel Finland järjestää Galápagoksen liveaboard-safarin M/V Galapagos Masterilla. Alukselle on tehty täydellinen sisätilojen uudistus vuonna 2015. Alus on 32 metriä pitkä ja majoittaa mukavasti ja turvallisesti 16 sukeltajaa. Aluksella on yhteensä kahdeksan kahden hengen hyttiä kolmella kannelta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone kuumalla vedellä, viihdejärjestelmä sekä runsaasti säilytystilaa. Osa hyteistä on erillis- ja osa parisängyillä.

Yhteisistä oleskelutiloista suurin on keskikannella sijaitseva lounge, jonka suurelta plasma-tv-ruudulta voi katsella vaikka yhdessä valokuvia ja videoita päivän sukelluksilta. Aluksella on useilla latauspistokkeilla varustettu kamerapöytä, sekä erillinen säilytystila kuvausvälineistölle, jolloin suuretkin kuvausryhmät saavat laitteensa varastoitua turvallisesti.

Auringonpalvojat voivat nauttia päiväntasaajan auringosta aluksen katolla aurinkokannella ja muut yläkannen katetussa peräosassa mukavilla sohvilla. Yläkansilla lepäämistä helpottaa se, että M/V Galapagos Master on useimpia muita vastaavia aluksia matalampi ja vakaampi, mistä on hyötyä Galápagossaarten vaativissa meriolosuhteissa.

Aluksella on Ecuadorin valtionhallinnon ja Galápagoksen kansallisviraston virallinen lisenssi operoida alueella taaten, että se läpäisee kaikki alueen turvallisuusmääräykset ja erittäin tiukat ympäristömääräykset. Alus on varustettu kaikilla nykyaikaisilla turvavarusteilla, mm. GPS, VHF-radiot, satelliittipuhelimet, pelastuslautat, hätähappi ja defibrillaattori.


Reittikuvaus

Alla oleva reittikuvaus esimerkki; lopullinen reitti riippuu paikallisista säädöksistä, matkustajien kokemuksesta, lentoaikatauluista, säästä ja logistiikasta, ja on kapteenin päätettävissä. Tällä hetkellä reitti vierailee joka viikko samoilla saarilla, mutta vierailujärjestys riippuu Galápagossaarten kansallispuiston viranomaisista ja saattaa vaihdella.

Sukelluspäivä M/V Galapagos Masterilla on tavallisesti seuraavanlainen:

 • Kevyt aamiainen, sukellusbriiffi ja sukellus 1
 • Varsinainen aamiainen, rentoutuminen, sukellusbriiffi ja sukellus 2
 • Lounas, rentoutuminen, sukellusbriiffi ja sukellus 3
 • Välipala, rentoutuminen, sukellusbriiffi ja sukellus 4 (jos mahdollista, sillä yösukellukset eivät ole alueella sallittuja)
 • Illallinen

galapagos-map

Kartta


Kohteita

Oheiset saaret kierretään safarilla.
Reittiin saattaa tulla muutoksia kapteenin päätöksestä, sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia. Ohessa on mainittu myös mahdolliset sukelluskohteet reitin varrella.
 

San Cristobalin saari
Safari alkaa San Cristobalin satamasta, josta suuntaamme Isla Lobos -saarelle orientaatiosukellukselle. Kyseessä on suojainen poukama, jonka maksimisyvyys on 9 metriä. Kohde on oivallinen varusteiden tarkistamiseen ja painotuksen säätämiseen helpoissa olosuhteissa. Kohteessa merileijonat leikkivät sukeltajien kanssa. Täällä tavataan myös kilpikonnia, rauskuja ja merileguaaneja.


Santa Cruz saari
Punta Carrion - tämä kivenjärkäleistä muodostuva riutta on erinomainen paikka tutustua suurempiin avomerilajeihin, joita Galápagoksella odotamme tapaavamme. Näitä ovat mm. valkoevähait sekä satunnaiset vasarahait ja galapagoshait. Merileijonat ovat aina paikalla ja kohteessa voi etsiä myös makroelämää, mm. neonvärisiä vapaakiduskotiloita (neon nudibranch). Seinämän keskisyvyys on 15 metriä ja virtaukset kohteessa vaihtelevat lievästä kohtalaisiin.

Seymour North - sijaitsee Baltra-saaren pohjoiskärjessä ja on upea virtasukelluskohde. Kohteessa voi nähdä valkoevähaita, kilpikonnia, kotkarauskuja (eagle ray) ja mureenoita. Keskisyvyys on 18 metriä ja virtaus tavallisesti kohtalainen.

Mosqueras - sijaitsee Baltra ja N. Seymour -saarten välissä. Tämä valkohiekkainen luoto on koti merileijonayhdyskunnalle ja samalla myös elinympäristö monipuoliselle lajistolle, kuten mantarauskuille, bonitoille ja puutarha ankeriaille (garden eel). Satunnaisesti täällä voidaan nähdä myös vasarahaiparvia. Keskisyvyys on 20 metriä ja kohteessa on tavallisesti lieviä virtauksia.


galapagos_master_sun_loungers_low_res

Reittikuvaus englanniksi


Wolf-saari
Saari on nimetty saksalaisen geologin, Theodor Wolfin mukaan. Tämä sammunut tulivuori kohoaa aina 253 metrin korkeuteen saakka. Saari sijaitsee 160 km luoteeseen Isabel Islandilta. Saarelle maihin nouseminen ei ole luvallista, mutta alukselta saatamme nähdä lintuparvia, kuten punajalkasuulia ja vampyyripeippoja.
Sukelluskohteiksi Wolf-saarilla on valittu riuttoja ja seinämiä, joilla on tyypillisesti kohtuullisia tai vaimakkaita virtauksia, joten käsineiden ja riuttakoukkujen käytö on suositeltavaa. Ensisijaisesti kohteet Wolf Islandilla ovat erinomaisia vasarahai-, valkoevähai- ja galapagoshaiparvien bongaamiseen. Sukeltajien kannattaa etsiä kohteista myös red-lipped batfishejä, barracudia, mureenoita ja delfiineitä!

El Durrumbe (the Landslide) - keskisyvyys 20 metriä.
La Ventana (the Window) - matala poukama johtaa vedenalaiselle tornille ja seinämälle, keskisyvyys 15 metriä.
La Banana - seinämäsukellus, jonka keskisyvyys 9 metriä. Usein vahvoja virtauksia.
Punta Shark Bay - riuttasukellus 20 metrin keskisyvyydellä. Yleensä hyvä näkyvyys, mutta riutan matalassa osassa tulee varoa riuttaa varten lyöviä aaltoja.
Anchorage - riutta, jolla on yleensä hyvin lieviä virtauksia, on hyvä paikka päivän viimeiselle sukellukselle. Keskisyvyys 18 metriä.
Hat Island - toinen lievien virtausten kohde; riutta jolla näkee paljon värikkäitä kalalajeja.
Pinaculos (The Pinnacle) - kohde, joka tunnetaan vahvoista virtauksista ja nopeatempoisesta virtasukelluksesta keskisyvyydeltään 20 metrin seinämää pitkin, on erinomainen paikka haiden näkemiseen ja seinämän kivenkolojen tutkimiseen

punajalkasuula2

Punajalkasuulien näet lentävän Wolf-saaren alueella                                            

 

punahuuli

Galápagoksella asustaa monta eläinlajia, joita ei muualla tavata, kuten red-lipped batfish. Kalalle ei ole suomenkielistä nimeä.


Darwin-saari
Tämä sammunut tulivuori kohoaa aina 165 metrin korkeuteen merenpinnasta. Saari on nimetty itse kirjailija Charles Darwinin mukaan. Saari on yksi Galápagoksen pienimmistä ja kuten Wolf-saarelle, ei tännekään ole sallittua nousta maihin. 
Saaren kenties kuuluisin sukelluskohde on "Darwin's Arch" (yllä kuvassa tukialuksemme kanssa). Sukellus suoritetaan virran mukana noin 9 metrin keskisyvyydessä seinämää pitkin. Virran voimakkuus vaihtelee kohteessa aina kohtalaisesta voimakkaaseen. Kohteessa nähdään yleisesti vasara-, mustaevä-, silkki- ja galapagoshaita ja useasti suurissa parvissa! Trevally-parvet, kilpikonnat, enkelikalat ja mureenat ovat myös yleisiä täällä. Silloin tällöin kohteessa voi nähdä myös tiikerihaita, mantarauskuja ja pullonokkadelfiinejä


Fernandina-saari
Douglas Cape - sijaitsee Fernandina-saaren luoteiskulmassa ja tarjoaa erään Galápagoksen ainutlaatuisimmista sukelluksista.
Tällä keskimäärin 20 metriä syvällä seinämäsukelluksella voit seurata ruokailevia merileguaaneja sekä ohi kiitäviä merileijonia, hylkeitä ja pingviinejä!


Isabela-saari
Punta Vicente Roca - kohde, joka tunnetaan myös nimellä "The Ice Box" hyytävien harppauskerrosten vuoksi, sijaitsee Isabela-saaren luoteisrannikolla. Tällä seinämäsukelluksella on mahdollisuus nähdä harvinaisia möhkäkaloja (mola mola), Port Jackson haita ja endeeminen camotillo (white spotted sand bass). Suurten kalojen ohella Punta Vicente Roca on erinomainen kohde makroelämän etsimiseen ja kuvaamiseen, voimme nähdä mm. merihevosia, merikrotteja, mustekaloja, vapaakiduskotiloita, merietanoita ja erilaisia korallisieniä. Kohteen maksimisyvyys on 30 metriä ja keskisyvyys 18 m, virtaukset yleensä lieviä.

Punta Albermale - virtasukellus Isabela-saaren pohjoisseinämää pitkin noin 25 metrin syvyydessä. Kohteessa tavataan mantarauskuja, vasarahaita, kilpikonnia sekä barracuda- ja tonnikalaparvia.

Roca Redonda - on vedenalainen aktiivinen tulivuori, jonka halkeamista (fumarole) nousee kaasukuplia. Tämä kohde on kotina monille vasarahaille ja barracudille. Muita kohteessa usein tavattavia lajeja ovat galapagoshait, jotka tulevat ihmettelemään sukeltajia turvapysähdykseen, sekä mantarauskut, silkkihait ja kauniit sinivihreät vapaakiduskotilot. Usein voimakkaat, suuntaa vaihtavat sekä hetkittäin alaspäin vievät virtaukset tekevät tästä kohteesta vaativan, vaikka keskisyvyys on vain 18 metriä.

Cabo Marshall - tämän kohteen rosoiset vulkaaniset seinämät ovat mustien korallipensaiden peitossa ja lajien kirjo on hengästyttävä. Manta-, mobula- ja cownose -rauskut liikkuvat täällä lämpim'mm'n kauden aikana marraskuusta- toukokuuhun, muulloin täällä tapaa vasara-, galapagos- ja valkoevähaita. Suuria parvia chevron barracudia, black striped salemoita, keltaevätonnikaloja ja trevalleja tavataan myös merileijonien ja kilpikonnien ohella.

Tagos Cove - tämä Isabela-saaren länsipuolella, Fernandina saarta vastapäätä sijaitseva matala riutta on erinomainen kohde iltapäivän sukellukselle, jolla voimme löytää merihevosia, merikrotteja ja nokkahaukkakaloja.


Santiago-saari
Cousin's Rock - tämä on yksi alueen kuvauksellisimmista kohteista! Se on muodostunut korallien peittämistä kiviseinämistä ja jähmettyneestä laavasta. Erilaiset viuhka- ja sienikorallit peittävät kielekkeitä ja kivikaaria, luoden piilopaikkoja nokkahaukkakaloille, vapaakiduskotiloille, merikroteille ja merihevosille. Kohteessa tavataan aika ajoin jättiläismantoja, mobula- ja kotkarauskuja, sekä vasarahait. Seinämä putoaa yli 30 metriin, josta se nousee matalimmillaan 3 metriin saakka. Tämä tarjoaa ihanteellisen paikan turvapysähdykselle merileijonien leikkiessä ympärillä.


Lämpötilat Galápagoksella


Graafi Galápagoksen ilman ja veden lämpötilasta kuukausittain


Sukellussafarin hinta

Alakannen hyttipaikat 6.495 €/hlö

Keski- ja yläkannen hyttipaikat 6.645 €/hlö

Matkalle voi osallistua mies-/naispaikalla.

Galápagossaarteen sukellussafariin sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset Galápagoksella
 • Täysihoito veneellä, 10 yötä kahden hengen hyteissä
 • Ohjelman mukaiset sukellukset, noin 30 sukellusta safarin aikana
 • Kaksi maissa vierailua safarin aikana, käynti mm. katsomassa galápagoksenjättiläiskilpikonnia
 • Tee, kahvi espressokoneesta, mehut, limsat ja vesi aluksella
 • 12 litran DIN/INT säiliö ja painot
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtaja mukana safarilla

 

Hintaan eivät sisälly:

 • Lennot  (teemme lentoehdotelman lähempänä matkaa, noin 1 v ennen matkaa on lennot myynnissä)
 • Tipit aluksen miehistölle/oppaille, suosituksena noin 60-70 USD/vrk
 • Alukselta ostetut tuotteet
 • Alkoholipitoiset juomat
 • Sukelluskurssit
 • Vuokravarusteet  (aluksen vuokrahinnasto löytyy täältä)
 • Nitrox-täytöt  (10-yön safarilla 200 USD)
 • Matka- ja sukellusvakuutus (pakollinen Galápagossaarten kansallispuiston alueella)
 • Galápagossaarten kansallispuistomaksu 100 USD (maksetaan saapuessa)
 • Turistikorttimaksu 20 USD (maksetaan ennen viimeistä lentoa Galápagokselle)
 • Ecuadorin maastapoistumismaksua ei toistaiseksi peritä


Lisämaksusta:

 • Satelliittipuhelut 2 €/alkava minuutti

Maksuaikataulu ja peruutusehdot tätä safaria koskien


Maksuaikataulu

 • Varausmaksu 10% safarin hinnasta
 • 30% matkasta tulee olla maksettu 1 vuosi ennen safarin alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä
 • 50% matkasta tulee olla maksettu 6 kk ennen safarin alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä
 • 100% matkasta tulee olla maksettu 3 kk ennen safarin alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä


Peruutusehdot safarin osuutta koskien

 • Peruutuksen viimeistään 3 kk ennen matkaa, pidätämme 30% kokonaissummasta, lopun palautamme
 • Peruutukset alle 3 kk ennen matkaa, ei palautuksia maksuista
 • Nimenvaihto-oikeus päättyy 3 kk ennen matkaa

Merileguaani


Tukialuksen pohjapiirros

deckplan

Klikkaa isommaksi


Galápagos ja Ecuador matkakohteena

Lentoaika: n. 20 tuntia Helsingistä + paikallislento Galápagossaarille
Aikaero: Ecuador -7 kesällä, talvella -8 tuntia Suomeen nähden. Galápagos -8 tuntia kesällä ja -9 tuntia talvella Suomeen nähden.
Passi ja viisumi: Passin täytyy olla voimassa 90 päivää paluun jälkeen Ecuadorista. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin.
Kieli: Espanja
Rahayksikkö: USD
Sähkö: Jännite 110V, amerikkalainen pistoke.
Puhelin: Galápagoksella on suurimmilla saarilla toimiva mobiiliverkko. Liveaboardin monissa kohteissa yhteyttä ei ole, sillä GSM-tukiasemia on vain harvoilla saarilla. Ecuadorin maakoodi on +593.


Maaretket

Kierrä samalla matkalla myös maaretkiä ja näe lisää Galápagoksen ainutlaatuista luontoa!

Sinijalkasuulat

Tieto tulossa retkivaihtoehdoista!


Ennakkovaatimukset

Suositus PADI AOWD / CMAS P2 tai vastaava sekä 50 logattua sukellusta.
Rajat eivät ole ehdottomia, vain suosituksena.

 
Lisätiedot majoituksesta

Hytit ovat kahden hengen hyttejä, joissa on oma WC/suihku. Hytit on ilmastoituja. Retkelle voi osallistua mies-/naispaikalla.

Aluksella on yksi parivuoteellinen sviitti pääkannella.

 

Reitin muuttuminen 

Paikalliset sääolosuhteet saattavat heikentyessään hieman muuttaa aiottua reittisuunnitelmaa

Tietoa yrityksestä 

Dive Travel Finland Oy on kirjattu valmismatkaliikerekisteriin matkanjärjestäjäksi.
 


Lisätiedot

Dive Travel Finland

info@divetravel.fi

+358407383777

Voit varata matkan sivun ylälaidasta kohdasta "Varaa"


Matkanjohtaja

Antti Pylkkänen on DTF:n pitkänlinjan matkanjohtaja Kotkasta. Antti hoitaa järjestelyt rutiinilla ja iloisella asenteella.

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador

Egypti

Filippiinit

Kroatia

Indonesia

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Kypros

Sivukartta