KROATIA

HVAR

17.08. - 24.08.2019

Täynnä
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: Hvar_20190817

KROATIA - HVAR

Lähde nauttimaan Adrianmeren historiallisesta Hvarin saaresta ja kirkkaista vesistä!


Matkapäivät  17.-24.8.2019

 • 7-yötä Hotel Delfin Hvar -hotellissa jaetussa 2 hlön huoneessa aamupalalla
 • Lennot Helsinki - Split - Helsinki
 • Kuljetukset Split Airport -Hvar - Split Airport
 • 10 opastettua sukellusta/5 sukelluspäivää
 • Sallitut matkatavarat ruumaan 2 x 20 kg + käsimatkatavarat 10 kg
 • Suomalainen matkanjohtaja mukana koko matkan ajan
 • Hyvä kohde myös ei-sukeltaville
 • Hylkyjä, riuttoja, seinämiä, näyttäviä kivimuodostelmia...
 • Saari tunnetaan Euroopan aurinkoisimpana saarena!

Dive Travel Finland järjestää ryhmämatkan suositulle ja aina aurinkoiselle Hvarin saarelle elokuussa 2019. Lähdemme matkaan Helsingistä ja lennämme suorin lennoin Kroatian Splitiin. Splitin lentokentältä matkaamme suoraan läheiselle Hvarin saarelle lautalla. Saarella majoitumme viihtyisässä hotellissa vilkkaan Hvarin rantakadun  lähettyvillä. Viikon aikana sukellamme 5 päivää sukelluskeskus Diving Center Viking -sukelluskeskuksella.  Keskus on perustettu saarelle vuonna 2003 ja on saanut hyvät arvostelut vuosien ajan. Kaikille sukelluksille lähdetään sukelluskeskuksenrannasta ja kohteet sijaitsevat vain lyhyen venematkan päässä.

Hvarin historiallinen ja kaunis saari on myös loistava kohde perheille sekä ei sukeltaville. Sukeltamisen ohella saarella on paljon aktiviteettimahdollisuuksia tarjolla, kuten snorklaamista, pyöräilyä, saarikierrosretkiä  ja purjehdusta.  Jos et ole vielä suorittanut laitesukelluksen peruskurssia matkalla on myös mahdollisuus suorittaa Open Water Diver -kurssi. 

Hvar on saari Adrianmeressä lähellä Dalmatian rannikkoa Kroatiassa. Saari on noin 80 kilometriä pitkä ja se on turistien suosiossa. Saarta kutsutaan Adrianmeren  St. Tropez lempinimellä. Saaren suosituin kohde on ylivoimaisesti ihastuttava historiallinen Hvar Town hotelleineen, ravintoloineen sekä satama-alueineen. Hvarin satama onkin purjehtijoden suosikkisatama Adrianmerellä. Vilkkaalle ja tunnelmalliselle Hvar Townille voi hakea vastapainoa sisämaan rauhallisilta maaseuduilta laventelipeltojen keskeltä. Saari tunnetaankin myös Laventelisaarena. 


Katso sukelluskeskuksen esittelyvideo!


Majoitus

Hotel Delfin Hvar

Majoitus jaetuissa 2 hlön huoneissa, aamupala

Hotelli sijaitsee aivan Hvarin vilkkaan rantakadun tuntumassa todella keskeisellä sijannilla saarella. Sukelluskeskukselle on vain lyhyt matka ja lähimmälle rannalle kävelee n. 5 minuuttia. Hotelli tarjoaa upean merinäköalan suoraan Adrianmerelle. Osasta huoneista on merinäköala ja osa on puutarhanäköalalla. Mahdollisuus parivuoteeseen tai kahteen yhden hengen sänkyyn. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone.  Hotellin aulassa on ilmainen WIFI asiakkaiden käytössä. Ravintolassa tarjoillaan erilaisia Välimeren herkkuja ja hotellin urheilubaarissa on mukava istua iltaa. Matkapakettiin kuuluu buffetaamupala ja huoneissa on pyyhkeet. 

Majoitus jaetuissa siisiteissä 2 hlön huoneissa. Vaihtoehtoina puisto -tai merinäköala.

 

Hotelli sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Lähimmälle rannalle kävelee 5 minuuttia.  

Sukelluskeskukselle hotellilta on matkaa kävellen n. 15 minuuttia.


Katso video Hvarin saaresta!


Tietoa sukelluskohteista

Suurin osa alueen sukelluskohteista sijaitsevat Paklenin saarten lähettyvillä. Alue kattaa yhteensä 15 upeaa sukelluskohdetta. Kohteet sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekkin sukeltajille. Suosituimpia ja tunnetuimpia sukelluskohteita alueella ovat Vodnjak, Stambedar, Vela Garska, Paulina Wreck, Poseidon Pillar, Baba Reef, Robert's Wall sekä Anchor Wall. Kohteet vaihtelevat seinämäkohteista aina näyttäviin hylkyhin sekä värikkäisiin koralliriuttoihin. Suurin osa kohteista sijaitsee 0-18 metrin syvyydessä, mutta osa kohteista menee aina 40 metriin saakka. Näkyvyys alueella on lähes aina +20 metriä ja vedenlämpötilakinyltää elokuussa aina n. 24C asti.

Avaa esite sukelluskohteista TÄSTÄ


Tekemistä Hvarin saarella

Sukelluskeskkus Diving Center Viking  tarjoaa sukelluksen ohella myös paljon muita aktiviteetteja. Alla on mainittu sukelluskeskuksen järjestämiä retkiä. Retket voi varata paikan päällä.


 • Hvarin viinimaistelu 

Hvarin viinimaistelussa suunnataan järjestetyllä kyydillä Jelsaan, saaren parhaimmalle viinitilalle. Viinitila on yksi koko Kroatian tunnetuimpia.  Viinimaistelu on kokonaan opastettu ja osallistujat pääsevät maistamaan Kroatian maistuvampia viinejä idyllisessä ympäristössä! Viinimaistelun kesto on n. 3 tuntia.  Hinta 750HRK/hlö. 

 • Ohjattu pyöräretki

Pyöräretkillä ihastellaan Hvarin saaren upeita maisemia, laventelipeltoja, vanhojen kyliä sekä katuja.  25-30km retki starttaa Stari Dradista, 20 km päästä Hvarin vanhasta kaupungista. Voit valita myös sähköpyörän tavallisen pyörän tilalle. Matkan varrella on mahdollisuus pysähtyä viinimaistelulle Dubokovicin viinitilalla. Hintaan sisältyy kuljetus, opastus, pyörävuokra, pientä purtavaa sekä juomavesi.

 • Snorkalusretki vapaasukeltajakouluttajan opastamana

Snorklausretkellä käydään kahdessa suositussa kohteessa, Pakleni saarella sekä Vela Garška. Paklenin saari on matala ja helppo sekä erittäin mielenkiintoinen kohde vedenalaisine muodostelmineen. Kohteiden välissä pysähdytään rantabaariin lounaalle. Vela Garškassa pääset ihastelemaan monia mielenkiintoisia merietanoita ja muita värikkäitä Välimeren kaloja.  Retkellä on mukana vapaasukeltajakouluttaja. Lähtö retkelle klo 14 ja paluu n. klo 18. Hinta sisältää oppaan, venekyydin, kevyen lounaan, virvoitusjuomat sekä snorklausvälineet. (ikäraja 12v.) 

 • Pkalenin saaren purjehdusretki

Koe upea saaristo ja nauti koko päivä auringosta merellä! Paklenin saarten purjehdusretki on yksi suosituimmuista rektistä Hvarin saarella. Retki alkaa aamulla klo 09.00 ja päivän aikana pysähdytään kaksi kertaa. Ensimmäisellä pysähdyksellä on mahdollisuus snorklata ja uida. Toisella pysähdyksellä nautitaan maistuva lounas aluksella.  Hinta 675 HRK. Hinta sisältää päivän veneellä, opas, lounas, viini, juomavesi, välipalaa sekä snorklausvälineet.

 • Hvar vanhakaupunki

Hvarin vanhakaupunki on upea ja elämää täynnä ympäri vuorokauden! Vanhasta kaupungista löydät niin mitä upeimmat pienet tunnelmalliset ravintolat kuin isot rantabaaritkin. Ravintolatarjonta on todella monipuolinen alueella! Alueella kannattaa myös käydä vierailemassa Citadelin historiallisella linnoituksella, St. Stephenin katedraalilla, vanhankaupungin torilla, missä sijaitsee myös koko Europpan vanhin teatteri. Saarella on myös Franciscan luostari, mikä rakennettiin 1400-luvulla purjehtijoille ja merimiehille suojapaikaksi. Ei järjestettyä retkeä.


Kuvassa näkyvät Paklenin saaret. Suurin osa alueen sukelluskohteista sijaitsee saarten ympärillä.

Kuva sukelluskeskuksen rannasta. Sukelluksille lähdetään keksuksen rannasta 12 paikkaiselle veneellä. 


Hinnat 

 

Sukeltajat jaetussa 2 hlön standard huoneessa:

Puutarhanäköala nyt 1.345€/hlö  (norm. 1.495 €/hlö)

Merinäköala +100€/hlö

Ei-sukeltavat jaetussa 2 hlön standard huoneessa:

Puutarhanäköala nyt 1.095€/hlö (norm. 1.245 €/hlö)

Merinäköala  +100€/hlö


Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki - Split - Helsinki 
 • Kuljetukset Split Airport - Hvar - Split Airport
 • 7 yötä jaetussa 2 hlön huoneessa aamupalalla
 • 10 opastettua sukellusta/5 sukelluspäivää
 • 12L säiliö ja painot sukelluksille
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtaja mukana koko matkan ajan

Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaisia matkatavara-/sukellusvakuutuksia
 • Henkilökohtaisia sukellusvarusteita

Matkaan voi ilmoittautua mukaan nais-/miespaikalla ilman lisäkulua.


Lisätietoa

 • Lisäsukellukset 330HRK/kpl (n. 44€)
 • Open Water Diver Course 3100 HRK ( n. 414€) +luokitusmaksu 450 HRK (n. 40€)
 • Varustevuokra (kaikki varusteet) 250 HRK/päivä (n. 34 €)
 • BCD/regulaattori/sukellustietokone/märkäpuku/lamppu vuokrahinta 75 HRK/sukellus (n.10€)
 • Maski/räpylät vuokrahinta 40 HRK/sukellus (n. 5€)
 • Matkan alussa tehdään check-dive. Check-dive kuuluu paketin hintaan
 • Luokituskortti tulee näyttää sukelluskeskuksella ennen sukelluksia
 • Huomioithan että matka -sekä sukellusvakuutuksesi on voimassa koko matkan ajan
 • Mahdollisuus 15L tankkiin etukäteen varattuna lisämaksusta


Lentoaikataulu


Matkatavaran painorajat 

Käsimatkatavarat 10 kg + ruumaan 2 x 20 kg


Maksuaikataulu

30 % varausmaksu varauksen yhteydessä. Loppumaksu erääntyy 5 vko ennen lähtöä. Suoritettuja maksuja ei palauteta asiakkaan peruessa matkan.


Tietoa Kroatiasta

Lähde nauttimaan Kroatian saariston leppoisasta tunnelmasta ja merellisestä maisemista. Sukelluskohteissa pääsemme tutustumaan mielenkiintoisiin luonnonmuodostelmiin, hylkyihin sekä meren uurtamiin luoliin. Vaakanäkyvyys voi nousta jopa yli 40 metrin mittaiseksi.

Saarien korkeuserot ja kallioisuus luovat kiinnostavan kontrastin kirkkaana välkkyvälle merelle. Kylien ja kirkkojen arkkitehtuuri on upeaa. Historialliset rakennukset, kivipäällysteiset kadut ja niiden suojissa tunnelmalliset ravintolat kutsuvat viettämään mukavaa iltaa hyvässä porukassa. Kroatian saaristo on todellinen matkailuelämys!

Pääkaupunki: Zagreb

Väkiluku: n. 4,5 miljoonaa

Aikaero: Sama aika kuin Suomessa

Sähkö: 220v. Tarkista adapteri.

Valuutta: Kroatian kuna, HRK. (7,5 HRK=n. 1 Eur)

Hinta: Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa niin ruokailun kuin ostosten suhteen.

Passi: Passin tule olla voimassa koko matkan ajan

Kieli: Kroatia. Paikalliset puhuvat hyvää englantia.

Vesi: Suosittelemme juomaan vain pullovettä.

Ilmasto: Välimeren ilmasto. Kuumin ja kuivin kausi on toukokuusta-syyskuuhun.

Tippaus: Tippaus kuuluu maan kulttuuriin. Sopiva tippimäärä on yleensä 10% ravintolalaskun loppusummasta, mikäli tarjoilupalkkiota ei ole sisällytetty laskuun

Veden lämpötila: n. 24 C


Matkanjohtaja

Matkanjohtaja tällä matkalla toimii Anni-Reeta Kämä. Anni aloitti sukeltamisen Australiassa vuonna 2012 ja uusi harrastus vei samantien mukanaan. Anni on asunut mm. Thaimaassa sekä Indonesiassa useampaan otteeseen työskennellen sukelluskeskuksissa mm. sukellusoppaana sekä vedenalaisena videokuvaajana. Sukellusluokitukseltaan Anni on SSI Divemaster. Anni työskentelee Dive Travel Finlandilla ja suunnittelee jatkuvasti uusia sukelluslomia, niin asiakkaille kuin itselleenkin.


Lisätiedot 

Dive Travel Finland

info@divetravel.fi

+358407383777

Voit varata matkan sivun ylälaidasta kohdasta "Varaa"

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador

Egypti

Filippiinit

Kroatia

Indonesia

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Kypros

Sivukartta