Indonesia

Nusa Penida

19.02. - 03.03.2020

Hinta

1795€ Norm. 2145€

Varausmaksu

600€
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: nusa_penida_20200219

Indonesian sukellusmatka 19.02.-03.03.2020

Kohteena Bali - Nusa Penida

Nusa Penidalla 20.02.-02.03.2020. Majoitus 11 yötä, 9 sukelluspäivää.

Koe Nusa Penidan tunnelma ja kiehtovat sukellukset!
NUSA PENIDA

Nusa Penida on kovaa vauhtia nousemassa maailman sukelluskartalle kirkkaana tähtenä. Saarta ympäröi yli 20 henkeäsalpaavaa sukelluskohdetta, kuten Crystal Bay, Manta Point ja Toyapakeh. Kirkkaansinisen vedenpinnan alta löytyy 247 eri korallilajia ja noin. 562 kalalajia. Sukellus- ja snorklauretkillä voit myös nähdä alueen vesillä asuvat mantarauskut, kilpikonnat ja mola molat eli möhkäkalat.


Nusa Penida sijaitsee noin puolentoista tunnin venematkan päässä Balin saarelta. Denpasarin lentokentältä matka saarelle kestää yhteensä noin. 2-3 tuntia. Saaren kuvankauniit maisemat ovat säästyneet vielä toistaiseksi massaturismilta. Kauniit rannat, hulppeat näköalapaikat ja sininen meri tarjoavat sinulle elämyksen rauhallisella paratiisisaarella. Saarella vallitsee rento ilmapiiri ja paikalliset asukkaat ottavat jokaisen vierailijan hymyssä suin vastaan.


Sanctum Nusa Penida


Sukellus- ja päiväohjelma

Sukelluspäivinä on mahdollisuus tehdä kolme sukellusta. Aamulla kaksi sukellusta ja iltapäivällä on mahdollisuus lisäsukellukselle. Aamulla tehdään kaksi sukellusta, minkä jälkeen palataan maihin lounaalle. Halukkailla on mahdollisuus tehdä vielä iltapäväsukellus. Yösukellus voidaan järjestää sopimuksen mukaan.


Sanctum Eco Dive Resort - Nusa Penida - 5 tähden PADI sukelluskeskus

Taitavat sukellusoppaat, pienet ryhmäkoot ja henkilökohtainen palvelu takaavat sukelluksen laadun. PADI-kursseja on tarjolla peruskurssista aina monituisiin jatkokursseihin. Rento ilmapiiri ja hienot puitteet takaavat onnistuneen sukellusloman.
Sanctum Eco Dive Resortin ravintola tarjoaa maistuvia paikallisia sekä länsimaalaisia herkkuja. Lounaaksi nautitaan saaren maittavia antimia, kuten kalaa, kasviksia, kanaa, riisiä ja herkullisia hedelmiä. Lisämaustetta ruokailuun tuo sambal - tulinen Indonesian mauste, mitä kannattaa ehdottomasti maistaa!


Nusa Penida - ilmakuvaa saaresta


Tekemistä Nusa Penidan saarella

Nusa Penidan saaren ehtii kiertämään yhdessä päivässä, mutta kenties ajan kanssa ja eri päivinä kierrettynä ehtii nauttia saaren maisemista leppoisammin. Skootterin voi vuokrata noin 5 euron päivähintaan ja lähes koko saarella on hyvin päällystetyt tiet, lukuunottamatta saaren länsiosaa. Nusa Penidan saarella on myös hindujen maanalainen temppeli, jossa on mahdollisuus vierailla. Saarella on paljon kauniita koskemattomia rantoja, jotka tarjoavat oivan paikan rentoutua ja rauhoittua luonnon äärellä. Rentoudu hierojalla, nauti autenttisesta tunnelmasta tai tee tuttavuutta paikallisten asukkaiden kanssa. Matka on myös loistava vaihtoehto ei-sukeltaville.


Majoitus

Hotelli Arsa Santhi Nusa Penida

Majoitus siisteissä huoneissa ilmastoinnilla ja puistonäkymällä. Majoitus sijaitsee vain lyhyen matkan päästä sukelluskeskukselta. Hotelli on valmistunut muutama vuosi sitten. Majoituksen sukelluskeskuksen välillä on yhteiskuljetus, mikäli ei halua siirtyä omalla vuokraskootterilla tai kävellen.

Majoitusvaihtoehdot

 • Huone kahdella erillisvuoteella
 • Huone parivuoteella

Hinnat

Sukeltajat

 • Hinta jaetussa huoneessa nyt 1.795 €/hlö   (norm. 2.145 €/hlö)
 • Hinta omassa huoneessa  nyt 2.145 €   (norm. 2.395 €)

Ei-sukeltavat

 • Hinta jaetussa huoneessa nyt 1.225 €/hlö  (norm. 1.475 €/hlö)
 • Hinta omassa huoneessa nyt 1.575  (norm. 1.775 €)
 • Lapset lisävuoteella - tiedustele


Hintaan sisältyy

 • Lennot Qatar Airways Helsinki - Bali (Denpasar) - Helsinki, economy-luokka
 • Ruoka ja juomat lennoilla
 • Lentokenttäkuljetus saarelle Denpasar - Nusa Penida. Auto + yhteysvene  (meno/paluu)
 • Majoitus 11 yötä Nusa Penidalla, ilmastoidut huoneet, lämmin vesi
 • Aamupala hotellilla  (sukeltajien matkapaketissa lounas sukellusten välissä sukelluspäivinä)
 • Juomavesipullot hotellilla, sekä juomavettä sukelluskeskuksella automaatista
 • Opastetut venesukellukset 9 päivänä, 2 sukellusta per päivä = 18 sukellusta
 • 12L säiliö ja painot sukelluksille
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtajan opastus koko matkan ajan

Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaisia matkatavara-/sukellusvakuutuksia
 • Henkilökohtaisia sukellusvarusteita. Voit vuokrata meiltä tai kohteesta.
  Voit vuokrata tarvittavia hyväkuntoisia varusteita DTF:ltä mukaan Suomesta. Veloitamme 6 vrk:n vuokran. Hinnat kohdasta "Varaa"
 • Ei-sukeltavilla ei lounasta hinnoissa, sukeltajilla sukelluspäivinä lounas keksuksella

Optiot

 • Lisäsukellus 540.0000 IDR, (n. 35 €/sukellus). Kyseessä päivän kolmas tai neljäs sukellus.
 • 15 L säiliö vuokralle hintaan 100.000 IDR/sukellus (n. 7 €/sukellus), saatavilla rajoitetusti. (Veloitus max 200.000 IDR/vrk)
 • Nitrox, 100.000 IDR/täyttö (n. 7 €/täyttö)
 • Snorklausretki Manta Pointille 440.000 IDR, (n. 30€), sisältää perusvälineet: maski, snorkkeli ja räpylät
 • Illallinen majoituksella hintaan 100.000 IDR (n. 7 €), ei sisällä juomia. Erityisruokavaliot huomioidaan. Varataan kohteessa
 • Vuokravarusteet kohteesta Sanctum Nusa Penidalta hintaan 150.000 IDR/vrk, eli noin 10 €/vrk. Settiin sisältyy 5 mm märkäpuku, regulaattorit, tasapainotusliivi, maski ja umpikantaräpylät
 • Skootterivuokraus saarella, hinta noin 5 €/vrk


Matkaan voi ilmoittautua nais-/miespaikalla.
Sanctum Nusa Penida hyväksyy kohteessa maksuvälineenä Visa- ja Mastercard -luottokortit, komissio 3%.


Maksuaikataulu

Varauksille 10.12.2019 alkaen

 • 600 euron varausmaksu matkasta tulee maksaa varauksen yhteydessä
 • Loppumaksu erääntyy 5 vko ennen lähtöä.


Matkapaketin hinta elää Qatar Airwaysin lentohintojen muutosten myötä. Varausmaksun saatuamme varaamme asiakkaalle lennot.
Varausmaksun eräpäivä tästä syystä pian matkavarauksen jälkeen.

Matkan peruuttaminen:

 • Mikäli matka peruutetaan yli 5 viikkoa ennen matkan alkua varausmaksu pidätetään. (Jos asiakas on ehtinyt maksaa koko matkan, varausmaksu pidätetään, loppuosa palautetaan.)
 • Mikäli matka peruutetaan 5 vko – 14 päivää ennen matkan alkua 80 % matkan kokonaissummasta pidätetään, loppuosa palautetaan
 • Mikäli matka peruutetaan alle 14 päivää ennen matkan alkua niin maksut pidätetään täysimääräisinä


Tervetuloa viihtymään meidän mukana Nusa Penidan saarelle!


Tekemistä Nusa Penidan saarella 

Upeiden sukelluskohteiden lisäksi kannattaa ehdottomasti kierrellä myös saaren pinnan päällisiä nähtävyyksiä. Saarella kannattaa joko vuokrata paikallinen kuski ja auto tai skootteri, sillä etäisyydet nähtävyyksiin on paikoin pitkiä.  Jylhän saaren kalliojyrkänteet tarjoavat mitä upeimmat merinäköalat ajellessa saarta ympäri. Saarten suosituimpiin nähtävyyksiin ja rantoihin kuuluvat mm. Atuh Beach, luomaavan kaunis Kelingking, Angel’s Billbong sekä Broken Beach. 

Alla on mainittu saaren suosituimpia nähtävyyksiä:

Kelingking 

Ranta on monen matkailijan mielestä varmasti upein ranta mitä on koskaan nähnyt! Sitä kutsutaan usein myös T-Rex rannaksi, sillä sen jylhät muodot muodostavat dinosauruksen pään muotoisen muodostelman. Jyrkänne kohoaa yli sataan metriin ja portaat alas rannalle ovat hieman haastavat kävellä. Varaa mukaan runsaasti vettä ja hyvät kävelykengät. 

Angel’s Billabong

Paikka on ainutlaatuinen nähtävyys! Angels’ Billabongilla on luonnon muodostama oma ’’uima-allas’’ merinäköalalla. Paikka on upea erityisesti auringonlaskun aikaan ja näin vältät myös suurimmat turistimassat. Angel’s Billabongille sekä Broken Beachille molemmille tie on aika huonossa kunnossa. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos et ole kokenut ajaja skootterilla. Reitti on ehdottomasti kuitenkin vaivansa arvoinen. Kelingking ranta sijaitsee Angel’s Billbongilta ja Broken Beachilta noin puolen tunnin matkan päästä. Nämä kolme kohdetta on hyvä yhdistää samalle reissulle. 

Broken Beach

Broken Beach on saanut nimensä valtavasta sortuneesta luolasta, mikä on aiheuttanut kyseisen rannan muodostumisen. Rannalle virtaa vettä luonnon muodostaman upean ’’holvikaaren’’alta. Paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen, vaikka kyseistä rantaa pystyy ihailemaan vain etäältä. 

Atuh Beach

Atuh Beach on todellinen valkoisen hiekan ja turkoosin veden ranta! Ranta sijaitsee poukamassa, mihin pitää kävellä pitkät portaat alas. Rannan kruunaa upeat kivimuodostelmat rannan molemmin puolin. Löydät rannalta muutamia warungeja sekä aurinkotuoleja, missä voit nautiskella viihtyisästä rannasta ja upeista maisemista kylmä kookosjuoma kädessäsi!

Suwehan Beach

Ranta on hieman vähemmän tunnettu Nusa Penidan rannoista. Jos haluat olla rauhassa ja nauttia lähes autiosta rannasta, kannattaa suunnata Suwehan Beachille. Rannalle kannattaa suunnata laskuveden aikaan.  Myös tälle upealle rannalle pitää lasketua jyrkät portaat alas. 

Crystal Bay

Crystal Bay on yksi saaren tunnetuimmista rannoista. Tie rannalle on päällysetty, eli kohde on helposti saavutettavissa muihin rantoihin verrattuna. Lisäksi reitti palmumetsien halki rannalle on todella vaikuttava! Paikka on myös hyvä snorklaamiseen. Crystal Bay on yksi saaren parhaimmista paikoista nauttia auringonlaskusta samalla nauttia virvokkeista rannalla palmupuiden alla. 

Giri Putrin luolatemppeli

Tämä ainutlaatuinen hindulainen luolatemppeli Suanin kylässä uskotaan olevan olleen käytössä jo kivikaudella. Luolaan pitää kiivetä ylös portaat ja ryömiä kapeasta sisäänkäynnistä sisälle. Sisällä avautuu upea ainutlaatuinen lähes 300 metriä leveä temppeli. Luola menee kallion läpi, eli pääset luolan toisesta päästä ulos. Luolaan mahtuu sisälle jopa 5000 henkeä! 


Ravintolat & baarit

Nusa Penidalla on muutamia erittäin hyviä paikallisia -sekä länsimaalaisia herkkuja tarjoavia ravintoloita. Tajonta ei ole kuitenkaan kovin laaja vielä tällä hetkellä. Palvelut ovat koko ajan lisääntymässä saarelle. Erittäin maukasta ruokaa tarjoilee Sancutum -sukelluskeskuksen oma ravintola upealla merinäköalalla rannan tuntumassa. Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat ehdottomasti Penida Colada Beach Bar, Full Moon, Penida Espresso, Krusty Crab, Black Bean Coffee, Semabu Hills sekä Artrolling. Illanviettopaikkoina suosittuja ovat Sanctum, Full moon sekä Penida Colada. Kyseiset paikat soittavat monta kertaa viikossa live -musiikkia.  Vilkasta yöelämää Nusa Penidalta on kuitenkin turha lähteä hakemaan.


Manta Point - Video Jouni KontinenHaluatko jäädä Balille vielä pidemmäksi aikaa?

- Kaikki on järjestettävissä, joko kauttamme tai omatoimisesti, kysy lisää!


Sukellusvideoita Nusa Penidalta

Manta Point - Video Jouni Kontinen


Sukelluskohteita kartalla


Siirtymät Balin ja Nusa Penidan välillä

Siirtymät aikataulutetulla yhteysveneellä


Tervetuloa viihtymään Nusa Penidan saarelle!

Keskusta pyörittävät Andriy Yusuf ja Emmi Hyvärinen - Sanctum Eco Dive Resort - Nusa Penida


Venekalusto

Keskuksella on käytössä useita veneitä, joilla päästään nopeasti kohteille.
Ryhmäkoot pidetään pieninä, max 4 sukeltajaa per opas.


Nusa Penida - hyvä tietää

Paikallinen valuutta on Indonesia rupia. 1 euro on noin 17 000 rp. Saarelta löytyy myös pankkiautomaatti, jossa toimivat Visa ja Mastercard.
Rokotussuosituksista voit katsoa lisää täältä. Ensisijaisesti suositellaan A- ja B-hepatiittirokotusta.

Veden lämpötila on yleisesti 26-28 astetta, muutamassa kohteessa voi tulla kylmempi virtaus, jolloin lämpötila saattaa laskea 22 asteeseen. Näkyvyys vedenpinnan alla on yleisesti noin 25-40 metriä.

Virtojen takia Nusa Penidan kaikkia kohteita ei suositella vasta-alkajille. Suositeltu sukellusluokitus on PADI AOWD, CMAS P2, SSI AOWD tai vastaava.

Keskuksella on käytössä useita veneitä, joilla pääsee nopeasti sukelluskohteille. Ryhmäkoot pidetään pieninä, max 4 sukeltajaa per opas.


Kursseja matkalla

Tiedustele

Lentoaikataulu

Qatar Airways

Klikkaa tarkka lentoaikataulu


Matkatavaran painorajat 

Qatar Airwaysilla hintaan sisältyy economy luokassa 7 kg käsimatkatavaraa (50x37x25cm) ja max 30 kg ruumaan. Laukkuja ruumaan voi olla useampia, kunhan kokonaispaino ei ylitä edellä mainittua rajaa.

Jokaisella lennolla tarjoillaan lämmin ateria (yht. 4 lento-osuutta). Hintaan sisältyy myös juomat (alkoholittomat sekä alkoholit). Koneessa jaetaan kaikille kuulokkeet. Koneissa on yleensä viihdeyksikkö, josta voi katsella elokuvia sekä dokumenttejä tai pelata pelejä. Molempiin suuntiin koneenvaihto Dohassa. Kenttä on suuri ja erittäin moderni. Kaupat ovat auki 24/7.


Hyvä tietää

Valuutta: Indonesian valuutta on rupia (IDR). 1 € = n. 16.000 IDR.

Aikaero Suomeen: +5h

Sähkö: 230 V, 50 Hz

Tietoa rokotuksista: Ensisijaisesti suositellaan A+B hepatiittirokotusta. Lue lisää: https://www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/indonesia/ 

Passi: Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta
Viisumi: 
Suomen kansalaiset saavat 30 päivän turistiviisumin Indonesiaan saapuessaan Balin Denpasarin lentokentällä. Viisumia ei siis tarvitse ennalta anoa.

Pankkiautomaatit: Saarelta löytyy pankkiautomaatti, jossa toimivat Visa ja Mastercard. 

Tipit: Maassa on tippukulttuuri. Hyvä summa jättää tippiä n. 10% laskun loppusummasta.

Veden lämpötila: Veden lämpötila on yleisesti 26-28 astetta, muutamassa kohteessa voi tulla kylmempi virtaus, jolloin lämpötila saattaa laskea 20-22 asteeseen.

Näkyvyys: Näkyvyys vedenpinnan alla on yleisesti noin 25-40 metriä.

Kohteiden vaativuustaso: Virtausten takia Nusa Penidan kaikkia kohteita ei suositella vasta-alkajille. Suositeltu sukellusluokitus on PADI AOWD, CMAS P2, SSI AOWD tai vastaava.

Sää ja lämpötila: Alueella on trooppinen ilmasto ja lämpötila on ympäri vuoden n. 30C. Iltaisin lämpötila laskee n. 20-25C.  Monsuunituulet tuovat ajoittaisia sateita joulukuusta maaliskuuhun. Sademäärä tuolloin n. 200mm/kk. Huhti-lokakuussa on kuivempi kausi.

Vakuutukset: Huomioithan, että sinulla on sukellus -ja matkavakuutus voimassa koko matkan ajan


Lisätiedot

Voit varata matkan kohdasta "Varaa".
Voit mainita huonetoiveet "lisätietoja" -kentässä.

Voit kysyä lisätietoja kohdasta "Kysy lisää matkasta"

Dive Travel Finland
info@divetravel.fi
+358407383777


Matkanjohtaja

Matkanjohtajana tällä matkalla toimii Ismo Kuusisto. 


"Tervetuloa mukaan Nusa Penidan matkalle!  Tämä paratiisisaari sijaitsee noin kolmen vartin venematkan päässä Balilta ja on yhä säilyttänyt oman alkukantaisuutensa ilman massaturismia. Nusa Penidan vesillä sijaitsee muutama maailmanluokan kohde, kuten Manta Point, jossa tavataan mantarauskuja välillä isommissakin määrin. Itse saarta on myös hyvä kiertää ja käydä katsomassa sen paratiisirantoja. Saarelle omaleimaisen tunnelman tuo myös hindukulttuuri. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös Kiri Putrin luolatemppelissä"

Ismo Kuusisto, Dive Travel Finlandin perustaja, on kiertänyt ahkerasti DTF:n matkanjohtajana vuodesta 2009 lähtien.
Ismolla on oma tyyli varmistaa, että hommat sujuu ja asiakkaat viihtyy. Yhdessä matkaaminen on mukavaa!

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador

Egypti

Filippiinit

Kroatia

Indonesia

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Kypros

Jordania

Sivukartta