Indonesia

Nusa Penida

31.10. - 11.11.2022

Hinta

2045€ Norm. 2145€

Varausmaksu

30%
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: nusa_penida_20221031

INDONESIA - NUSA PENIDA

Kohteessa 9 yötä: Bali 01.-02.11.2022 (1 yö) / Nusa Penida 02.-10.11.2022 (8 yötä)

Koe Nusa Penidan tunnelma ja kiehtovat sukellukset!


Indonesia ei vaadi enää 18.5.2022 alkaen Covid-19 PCR-testausta rokotetuilta, rokotetodistus riittää.
Lisätietoa jäljempänä


 • Meno-paluu lennot Helsinki - Denpasar (Bali) - Helsinki

 • 9-yön majoitus jaetussa 2 hlön huoneessa, aamupala

 • 16 opastettua sukellusta

 • Matkalla mahdollisuus tehdä myös kursseja

 • Kohde soveltuu hyvin myös ei-sukeltavilleMantarauskut viihtyvät alueen vesissä ympäri vuoden


Tietoa matkasta

Tervetuloa Dive Travel Finlandin matkalle Nusa Penidalle!

Lyhyen venematkan päässä Balilta sijaitsee kaunis Nusa Penidan saari. Sijainnistaan huolimatta saari on säästynyt massaturismilta.  Saarella vallitsee rento ilmapiiri ja paikalliset asukkaat ottavat vierailijan hymyssä suin vastaan. Kauniit rannat, hulppeat näköalapaikat ja sininen meri tarjoavat unohtumattomia elämyksiä paratiisisaarella. Parasta Nusa Penidan maailmanluokan sukelluskohteissa on niiden monimuotoisuus, tunnusomaisena piirteenä ajoittaiset vauhdikkaat virtaukset sekä ympäri vuoden alueella viihtyvät mantat ja mola molat! 

Sukellusmatka Nusa Penidan saarelle aikatauluttuu seuraavasti.  Lähdemme illalla matkaan Helsingistä ja Balin Denpasarin lentokentälle saavumme sikäläistä aikaa seuraavana iltapäivänä. Matka jatkuu lentokentältä Sanuriin, n.30-60 min siirtymä liikenteestä riippuen. Majoitumme ensimmäisen yön Sanurissa, Balin saarella. Sanurista lähtee seuraavana aamuna pikavene Nusa Penidan saarelle. Nusa Penidalla majoitumme 10 yötä viihtyisässä Arsa Santhi -hotellissa, jossa tunnelman kruunaa vehreä sisäpiha uima-altaineen. Sukellustoiminta voidaan aloittaa Nusa Penidalle saapumispäivänä.

Sukeltajien matkapaketissa on 16 sukellusta. Sukelluspäiviä kertyy yhteensä kahdeksan. Sukellamme pienissä ryhmissä tehden kaksi sukellusta/sukelluspäivä. Halukkailla on mahdollisuus tehdä lisäsukelluksia tai hyödyntää 16 sukelluksen paketti nopeammassa aikataulussa, tehden jopa 3-4 sukellusta per sukelluspäivä.

Saarella on tarjolla myös paljon muita aktiviteetteja, kuin sukellusta, joten Nusa Penida houkuttelee sukeltajien ohella myös ei-sukeltavia matkaajia.
Myös sukeltajille on tarjolla saariretkiä matkan aikana. Kun aamupäivän on viettänyt sukeltaen, jää vielä iltapäiväksi runsaasti aurinkotunteja tutustua saareen, myös ryhmäretkiä on tarjolla näköalakohteille edullisin hinnoin.

Paluumatkan koittaessa lähdemme Nusa Penidalta iltapäivällä ja lentokone Denpasarista lähtee alkuillasta. Takaisin Helsingissä olemme seuraavana päivänä puolilta päivin Suomen aikaa.

Sukellukset matkalla operoi yhteistyökumppanimme Sanctum Eco Dive Resort.


Sanctum Nusa Penida Dive Center

Ilmakuvaa Nusa Penidan saaresta


Sukellus

Kirkkaansinisen vedenpinnan alta löytyy 247 eri korallilajia ja noin 562 kalalajia. Sukellus- ja snorklauretkillä voit myös nähdä alueen vesillä asuvat mantarauskut, kilpikonnat ja mola molat eli möhkäkalat. Alueen virtaukset tuovat vesiin aika ajoin yllätysvieraita. Sukelluskohteissa on nähty myös vasara- sekä kettuhaita!

Nusa Penidan saarta ympäröi yli 20 henkeäsalpaavaa sukelluskohdetta, kuten Crystal Bay, Manta Point ja Toyapakeh. Lähes kaikki sukelluskohteet sijaitsevat vain lyhyen venematkan päästä keskukselta. Manta Pointiille kestää n. 45 minutttia veneellä. Kaikille sukelluksille lähdetään keskuksen veneillä rannasta.

Veden lämpötila vaihtelee vuoden aikana 24-29 C asteen välillä. Ajoittaiset virtaukset tuova viileämpää vettä alueelle ja veden lämpötila saattaa tippua n. 20 C asteeseen paikoin. Talviaikaan sukellettaessa vesi on viileintä. Suosittelemme ensisijaisesti 5 mm pitkää märkäpukua sukelluksille ympäri vuoden.

Nusa Penidan sukelluskohteita kartalla

Tarkempi kuvaus sukelluskohteista TÄSTÄ


Sanctum Eco Dive Resort - Nusa Penida - 5 tähden PADI sukelluskeskus

Kokeneet sukellusoppaat, pienet ryhmäkoot ja henkilökohtainen palvelu takaavat sukelluskokemuksen hyvän laadun Sanctumilla. PADI-kursseja on tarjolla peruskurssista aina jatkokursseihin. Voit myös vuokrata sukellusvarusteet keskukselta edulliseen päivähintaan. 

Sukelluspäivinä tehdään kaksi sukellusta aamuisin. Sukelluksille lähdetään noin klo 08:00-09:00. Pinta-aika vietetään veneellä ja takaisin maihin palataan lounasaikaan. Halukkailla on mahdollisuus tehdä vielä iltapäivällä kolmas sukellus. Myös yösukellus voidaan järjestää sopimuksen mukaan halukkaille. 

Hotellilta järjestyy halukkaille maksuton kyyti 10-paikkaisella golfautolla edestakaisin keskukselle. Keskus sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä majoitukselta.

Ryhmäkoot pidetään pieninä, max 4 sukeltajaa per opas.


Majoitus Balilla (1 yö)

Prime Plaza Hotel Sanur, 4-tähden hotelli

Majoittuminen 29 m2 -huoneissa, näköala uima-altaalle. Valittavissa huone parivuoteella tai erillisillä vuoteilla.


Majoitus Nusa Penidalla (8 yötä)

Hotelli Arsa Santhi Nusa Penida 

Majoittumme Nusa Penidalla viihtyisässä ja siistissä hotellissa keskeisellä sijainnilla. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja puisto- sekä allasnäkymä. Majoitus sijaitsee vain lyhyen matkan päästä sukelluskeskukselta. Majoituksen ja sukelluskeskuksen välillä on yhteiskuljetus. Asiakkailla on myös mahdollisuus vuokrata moposkootterilla saarilla siirtymiin. Hotellin ja keskuksen välinen matka taittuu myös kävellen.

Majoitusvaihtoehdot

 • 2-hengen huoneessa erillisvuoteilla
 • 2-hengen huone parivuoteella
 • Huone 1-hengen käyttöön


Tekemistä Nusa Penidan saarella 

Upeiden sukelluskohteiden lisäksi kannattaa ehdottomasti kierrellä myös saaren nähtävyyksiä. Suosittelemme vuokraamaan paikallisen kuskin ja auton tai vaihtoehtoisesti skootterin, sillä etäisyydet nähtävyyksiin on paikoin pitkiä. Saarten suosituimpiin nähtävyyksiin ja rantoihin kuuluvat mm. Atuh Beach, Kelingking, Angel’s Billbong sekä Broken Beach. 

Kelingking 

Ranta on monen matkailijan mielestä varmasti upein ranta mitä on koskaan nähnyt! Sitä kutsutaan usein myös T-Rex rannaksi, sillä sen jylhät muodot muodostavat dinosauruksen pään muotoisen muodostelman. Jyrkänne kohoaa yli sataan metriin ja portaat alas rannalle ovat hieman haastavat kävellä. Varaa mukaan runsaasti vettä ja hyvät kävelykengät. 

Angel’s Billabong

Paikka on ainutlaatuinen nähtävyys! Angels’ Billabongilla on luonnon muodostama oma ’’uima-allas’’ merinäköalalla. Paikka on upea erityisesti auringonlaskun aikaan ja näin vältät myös suurimmat turistimassat. Angel’s Billabongille sekä Broken Beachille molemmille tie on aika huonossa kunnossa. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos et ole kokenut ajaja skootterilla. Reitti on ehdottomasti kuitenkin vaivansa arvoinen. Kelingking ranta sijaitsee Angel’s Billbongilta ja Broken Beachilta noin puolen tunnin matkan päästä. Nämä kolme kohdetta on hyvä yhdistää samalle reissulle. 

Broken Beach

Broken Beach on saanut nimensä valtavasta sortuneesta luolasta, mikä on aiheuttanut kyseisen rannan muodostumisen. Rannalle virtaa vettä luonnon muodostaman upean ’’holvikaaren’’alta. Paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen, vaikka kyseistä rantaa pystyy ihailemaan vain etäältä. 

Atuh Beach

Atuh Beach on todellinen valkoisen hiekan ja turkoosin veden ranta! Ranta sijaitsee poukamassa, mihin pitää kävellä pitkät portaat alas. Rannan kruunaa upeat kivimuodostelmat rannan molemmin puolin. Löydät rannalta muutamia warungeja sekä aurinkotuoleja, missä voit nautiskella viihtyisästä rannasta ja upeista maisemista kylmä kookosjuoma kädessäsi!

Suwehan Beach

Ranta on hieman vähemmän tunnettu Nusa Penidan rannoista. Jos haluat olla rauhassa ja nauttia lähes autiosta rannasta, kannattaa suunnata Suwehan Beachille. Rannalle kannattaa suunnata laskuveden aikaan.  Myös tälle upealle rannalle pitää lasketua jyrkät portaat alas. 

Crystal Bay

Crystal Bay on yksi saaren tunnetuimmista rannoista. Tie rannalle on päällysetty, eli kohde on helposti saavutettavissa muihin rantoihin verrattuna. Lisäksi reitti palmumetsien halki rannalle on todella vaikuttava! Paikka on myös hyvä snorklaamiseen. Crystal Bay on yksi saaren parhaimmista paikoista nauttia auringonlaskusta samalla nauttia virvokkeista rannalla palmupuiden alla. 

Giri Putrin luolatemppeli

Tämä ainutlaatuinen hindulainen luolatemppeli Suanin kylässä uskotaan olevan olleen käytössä jo kivikaudella. Luolaan pitää kiivetä ylös portaat ja ryömiä kapeasta sisäänkäynnistä sisälle. Sisällä avautuu upea ainutlaatuinen lähes 300 metriä leveä temppeli. Luola menee kallion läpi, eli pääset luolan toisesta päästä ulos. Luolaan mahtuu sisälle jopa 5000 henkeä.


Ravintolat & baarit

Nusa Penidalla on muutamia erittäin hyviä paikallisia- sekä länsimaalaisia herkkuja tarjoavia ravintoloita. Tarjonta ei ole kuitenkaan vielä yhtä laajaa, kuin esim. Balin puolella. Erittäin maukasta ruokaa tarjoilee myös Sancutum -sukelluskeskuksen oma ravintola. Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat Penida Colada Beach Bar, Full Moon, Penida Espresso, Krusty Crab, Black Bean Coffee, Semabu Hills sekä Artrolling. Illanviettopaikkoina suosittuja ovat Sanctum, Full moon sekä Penida Colada. Kyseiset paikat soittavat monta kertaa viikossa live- musiikkia.  Vilkasta yöelämää Nusa Penidalta on kuitenkin turha lähteä hakemaan. 


Manta Point - Video Jouni Kontinen


Haluatko pidentää lomaasi Nusa Penidalla tai Balilla?
- Kaikki on järjestettävissä, joko kauttamme tai omatoimisesti, kysy lisää!


Hinnat

Sukeltajat

 • Hinta jaetussa huoneessa nyt 2.045 €/hlö   (norm. 2.145 €/hlö)
 • Hinta omassa huoneessa  nyt 2.220 €   (norm. 2.345 €)

Ei-sukeltavat

 • Hinta jaetussa huoneessa nyt 1.495 €/hlö  (norm. 1.595 €/hlö)
 • Hinta omassa huoneessa nyt 1.670 € (norm. 1.795 €)
 • Lasten hinnat - tiedustele


Hintaan sisältyy

 • Lennot Turkish Airlines Helsinki - Istanbul - Bali (Denpasar), meno-paluu, economy-luokka
 • Ruoka ja juomat lennoilla economy-ohjelman mukaisesti
 • Lentokenttäkuljetus Balilla, Denpasar - Sanur (meno-paluu)
 • Majoitus 1 yö (01.-02.11.) Prime Plaza Hotel Sanur, 4-tähden hotelli, 2-hengen huone aamupalalla (parivuode tai erillisvuode)
 • Kuljetus hotellilta Sanurin venesatamaan (2 min) sekä pikavenekuljetus Nusa Penidalle (meno-paluu). Aluksessa on sisätilat
 • Majoitus 8 yötä (02.-10.11.2022) Nusa Penidalla, Hotel Arsa Santhi, ilmastoidut huoneet, lämmin vesi (parivuode tai erillisvuode)
 • Aamupala Arsa Santhi -hotellilla  (sukeltajien matkapaketissa lounas sukellusten välissä sukelluspäivinä)
 • Juomavesipullot hotellilla, sekä juomavettä sukelluskeskuksella automaatista
 • 16 opastettua venesukellusta Sanctum Nusa Penida -keskuksen kanssa. Sukelluksia on kaavailtu 2 kpl/vrk, 8 päivänä tai vaihtoehtoisesti sukeltajat voivat hyödynttöö pakettiin kuuluvat sukellukset omalla aikataululla matkan aikana. Keskuksella on tarjolla 3-4 sukellusta päivässä.
 • 12L säiliö ja painot sukelluksille
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtajan opastus koko matkan ajan

Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaisia matkatavara-/sukellusvakuutuksia
 • Henkilökohtaisia sukellusvarusteita. Voit vuokrata meiltä tai kohteesta
 • Ei-sukeltavilla ei lounasta hinnoissa, sukeltajilla sukelluspäivinä lounas keksuksella

Optiot

 • Lisäsukellus 540.0000 IDR, (n. 35 €/sukellus). Pakettiin kuuluvien sukellusten päälle tehty sukellus
 • 15 L säiliö vuokralle hintaan 100.000 IDR/sukellus (n. 7 €/sukellus), saatavilla rajoitetusti. (Veloitus max 200.000 IDR/vrk)
 • Nitrox, 100.000 IDR/täyttö (n. 7 €/täyttö)
 • Snorklausretki Manta Pointille 440.000 IDR, (n. 30€), sisältää perusvälineet: maski, snorkkeli ja räpylät
 • Illallinen majoituksella hintaan 100.000 IDR (n. 7 €), ei sisällä juomia. Erityisruokavaliot huomioidaan. Varataan kohteessa
 • Vuokravarusteet kohteesta Sanctum Nusa Penidalta hintaan 150.000 IDR/vrk, eli noin 10 €/vrk. Settiin sisältyy 5 mm märkäpuku, regulaattorit, tasapainotusliivi, maski ja umpikantaräpylät
 • Skootterivuokraus saarella, hinta noin 5 €/vrk


Matkaan voi ilmoittautua nais-/miespaikalla.
Sanctum Nusa Penida hyväksyy kohteessa maksuvälineenä Visa- ja Mastercard -luottokortit, komissio 3%.


Maksuaikataulu

 • 30% varausmaksu varauksen yhteydessä
 • 100% matkapaketin hinnasta tulee olla maksettu viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua

Matkaehdot tätä matkaa koskien erityismatkaehtojemme mukaisesti.

Matkan peruuttaminen:

 • Mikäli matka peruutetaan yli 5 viikkoa ennen matkan alkua varausmaksu pidätetään. (Jos asiakas on ehtinyt maksaa koko matkan, varausmaksu pidätetään, loppuosa palautetaan.)
 • Mikäli matka peruutetaan 5 vko – 14 päivää ennen matkan alkua 80 % matkan kokonaissummasta pidätetään, loppuosa palautetaan
 • Mikäli matka peruutetaan alle 14 päivää ennen matkan alkua niin maksut pidätetään täysimääräisinä


Lentoaikataulu

Turkish Airlines

Klikkaa tarkka lentoaikataulu


Matkatavaran painorajat 

Lennon hintaan kuuluu Turkish Airlinesilla 30 kg matkatavaa ruumaan ja 8 kg käsimatkatavaroihin. Ruumaan meneviä kasseja voi olla useampia.


Linkki Turkish Airlines:in matkatavarasivulle.


Indonesian Covid-19 säädökset 

(Päivitetty 30.5.2022)
Kansainvälisten lentokenttien kautta matkaavien säädökset 18.5.2022 alkaen

Täyden rokotesarjan saaneilta matkaajilta ei edellytetä koronatestaus ennen matkaa tai kohteeseen saapuessa.

Todistus sairastetusta covid-taudista voi korvata rokotetodistuksen, ajantasainen voimassaoloaika tulee varmistaa ennalta.

Mikäli matkaajilla ei ole täyttä rokotesarjaa, tulee heidän viettää ensimmäiset 5 vrk hyväksytässä karanteenimajoituksessa.
Karanteeniin määrätyille teetetään ensimmäinen PCR-testi lentokentällä ja toinen 4 vrk karanteenin jälkeen. Negatiisiven tuloksen jälkeen matkaaja voi jatkaa lomaa vapaasti, mutta hänelle saatetaan määrätä covid-rokote kohteessa (mikäli rokotteelle ei ole terveydellistä estettä).

Kaikilla matkaajilla tulee olla voimassa matkavakuutus, mikä kattaa covid-hoidon.

Kaikkien matkaajien tulee ladata PeduliLindungi -mobiiliapp puhelimeensa ennen matkaa.

Suomeen paluu Indonesiasta

Tartuntatautilain mukaisesti jokaisella Suomeen saapuvalla matkustajalla pitää olla jokin näistä kolmesta todistuksesta: rokotustodistus tai todistus sairastetusta koronataudista tai negatiivinen testitodistus (alle 72 tuntia). Jos matkustajalla ei ole mitään edellä mainituista todistuksista, hänet voidaan ohjata koronatestiin maahantulopisteellä. Terveysviranomaiset tekevät todistusten tarkastuksia riskiperusteisesti.

Vaatimukset koskevat eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta kaikkia vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneitä henkilöitä.

THL - Suomeen paluu

EU:n digitaalinen koronatodistus


Lisätietoa Suomen säädöksistä:


Lisätietoa Indonesian säädöksistä:


Säädöksiin saattaa tulla muutoksia ennen matkan ajankohtaa.
Suuntaus on, että vuonna 2022 Indonesian covid-säädökset ovat keventyneet.


Hyvä tietää

Valuutta: Indonesian valuutta on rupia (IDR). 1 € = n. 16.000 IDR

Aikaero Suomeen: +5h

Sähkö: 230 V, 50 Hz

Tietoa rokotuksista: Ensisijaisesti suositellaan A+B hepatiittirokotusta. Lue lisää: https://www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/indonesia/ 

Passi: Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta

Viisumi: 
Suomen kansalaiset saavat 30 päivän turistiviisumin Indonesiaan saapuessaan Balin Denpasarin lentokentällä. Viisumia ei siis tarvitse ennalta anoa

Pankkiautomaatit: Saarelta löytyy pankkiautomaatti, jossa toimivat Visa ja Mastercard

Tipit: Maassa on tippukulttuuri. Hyvä summa jättää tippiä n. 10% laskun loppusummasta, mikäli laskuun ei sisälly palvelumaksu

Veden lämpötila: Veden lämpötila on yleisesti 26-28 astetta, muutamassa kohteessa voi tulla kylmempi virtaus, jolloin lämpötila saattaa laskea 20-22 asteeseen

Näkyvyys: Näkyvyys vedenpinnan alla on yleisesti noin 25-40 metriä

Kohteiden vaativuustaso: Virtausten takia Nusa Penidan kaikkia kohteita ei suositella vasta-alkajille. Suositeltu sukellusluokitus on PADI AOWD, CMAS P2, SSI AOWD tai vastaava

Sää ja lämpötila: Alueella on trooppinen ilmasto ja lämpötila on ympäri vuoden n. 30C. Iltaisin lämpötila laskee n. 20-25C.  Monsuunituulet tuovat ajoittaisia sateita joulukuusta maaliskuuhun. Sademäärä tuolloin n. 200mm/kk. Huhti-lokakuussa on kuivempi kausi

Vakuutukset: Huomioithan, että sinulla on sukellus -ja matkavakuutus voimassa koko matkan ajan


Lisätiedot

Voit varata matkan kohdasta "Varaa".
Voit mainita huonetoiveet "lisätietoja" -kentässä.

Voit kysyä lisätietoja kohdasta "Kysy lisää matkasta"

Dive Travel Finland
info@divetravel.fi
+358407383777


Tietoa matkanjohtajasta

Lauri Mäkelä toimii Dive Travel Finlandin matkanjohtajana tällä matkalla. Lauri toimi aikanaan useamman kauden sukelluskouluttajana Thaimaassa.
Nykyään Lauri toimii autoalalla vastuuhenkilönä. Persoonana Lauri on rauhallinen ja ystävällinen. Taidokkaasti Lauri saa homman pidettyä kasassa ja hyvää mieltä yllä matkaajien keskuudessa. Lauri on toiminut DTF:n matkanjohtajana useissa eri kohteissamme ympäri maailmaa.

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador - Galápagos

Egypti

Etelä-Afrikka

Filippiinit

Indonesia

Jordania

Kroatia

Kypros

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Suomi ja Viro

Sivukartta