Indonesia

Gili Trawangan & Nusa Penida

02.12. - 15.12.2020

Täynnä
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: nusa_penida_ja_gili_trawangan_20201202

INDONESIA - YHDISTELMÄMATKA

Gili Trawangan 5 yötä + Nusa Penida 6 yötä

Matkapäivät 02.-15.12.2020

Kohteessa 11 yötä:  03.-14.12.2020

Nusa Penidalta tuttu Sanctum Dive nyt myös Gili Trawanganin saarella!


Indonesian hallitus on päättänyt, ettei Balille oteta vastaan ulkomaalaisia turisteja vuoden 2020 loppuun saakka.
>>> Tulevat matkamme Indonesiaan vuonna 2021


Mikäli Dive Travel Finlandin ei ole mahdollista toteuttaa matkaa koronatilanteesta tai muusta syystä johtuen, niin asiakkaamme ovat oikeutettuja saamaan matkaan kohdistuneet maksut takaisin tai mahdollisesti vaihtamaan varauksen toiseen matkaamme.
Info


 • Meno-paluu lennot Helsinki - Denpasar (Bali) - Helsinki

 • 5 yötä Gili Trawangan + 6 yötä Nusa Penida, yht. 11 yötä

 • 18 opastettua sukellusta/9 sukelluspäivää

 • Matkalla mahdollisuus tehdä myös kursseja!

 • Kohde soveltuu hyvin myös ei-sukeltavilleKoe Gili Trawanganin ja Nusa Penidan kiehtova tunnelma ja upeat sukellukset! 


GILI TRAWANGAN

4 sukelluspäivää/8 opastettua sukellusta

Gili-saaret ovat nousseet yhdeksi Indonesian suosituimmista saarikohteista, eikä suotta. Gili Trawangan on saarista läntisin ja suurin kolmesta.  Saaren rento ilmapiiri ja turkoosit vedet tekevät saaresta täydellisen lomailukohteen. Upea vedenalainen maailma saarella tarjoaa ajanvietettä niin snorklaajille ja sukeltajille. Kristallin kirkkaat vedet, värikkäät korallipuutarhat, hyvä näkyvyys ja lämmin merivesi takaavat miellyttävät sukellukset ympäri vuoden!

NUSA PENIDA

5 sukelluspäivää/10 opastettua sukellusta

Nusa Penidan saarelle pääset muutaman tunnin yhteysveneellä helposti Gilin saarilta. Vaikka Nusa Penida sijaitsee aivan Balin kuppeessa, saari on säilynyt vielä toistaiseksi massaturismilta. Kauniit rannat, hulppeat näköalapaikat ja sininen meri tarjoavat unohtumattoman elämyksen rauhallisella paratiisisaarella. Saaren maailmanluokan sukellukset houkuttelevat sukeltajia ympäri maailman Nusa Penidalle. Parasta sukelluksissa on ehdottomasti monipuoliset sukelluskohteet, ajoittaiset vauhdikkaat virtaukset sekä ympäri vuoden alueella viihtyvät mantat ja mola molat! 


Video Nusa Penidalta

Sanctum Nusa Penida Dive Center


Sukellus

Sanctum Eco Dive Resort - 5 tähden PADI sukelluskeskus

Sukellukset matkalla operoi osaksi suomalaisomisteinen sukelluskeskus, Sanctum Eco Dive Resort - Gili Trawangan ja Nusa Penida.

Taitavat sukellusoppaat, pienet ryhmäkoot ja henkilökohtainen palvelu takaavat sukelluskokemuksen hyvän laadun. Ystävällinen henkilökunta pitää huolen asiakkaiden viihtyvyydestä sekä auttavat aina parhaansa mukaan keskuksella. PADI-kursseja on tarjolla peruskurssista aina monituisiin jatkokursseihin. Voit myös vuokrata sukellusvarusteet keskukselta edulliseen päivähintaan.


Gili Trawangan

Nusa Penidalta tuttu Sanctum Dive on hiljattain avannut uuden sukelluskeskuksensa Gili Trawanganille. Uuden karhea keskus sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja sukelluskohteet sijaitsevat vain lyhyen venematkan päässä. Sukelluskohteille mennään keskuksen omilla veneillä. Kohteet ovat pääasiassa koralli -ja seinämäkohteita. Gileillä voit törmätä mm. rauskuihin, riuttahaihin, kilpikonniin sekä tuhansiin värikkäisiin korallikaloihin.

Gili Trawanganin sukelluskohteita

Tarkempi kuvaus Gili Trawanganin sukelluskohteista TÄSTÄ


Nusa Penida

Sanctumin keskus sijaitsee keskeisellä paikalla Nusa Penidan saarella. Sukelluksille lähdetään suoraan keskuksen rannasta. Nusa Penida on ehdottomasti yksi Balin alueen parhaimmista sukelluskohteista. Saarta ympäröi yli 20 henkeäsalpaavaa sukelluskohdetta, kuten Crystal Bay, Manta Point ja Toyapakeh. Lähes kaikki sukelluskohteet sijaitsevat vain lyhyen venematkan päästä keskukselta. Manta Pointin kestää n. 45 minuttiia veneellä matkaa. Kaikille sukelluksille lähdetään keskuksen veneillä rannasta. Kirkkaansinisen vedenpinnan alta löytyy 247 eri korallilajia ja noin 562 kalalajia. Sukellus- ja snorklauretkillä voit myös nähdä alueen vesillä asuvat mantarauskut, kilpikonnat ja mola molat eli möhkäkalat. Alueen virtaukset tuovat vesiin aika ajoin yllätysvieraita. Sukelluskohteissa on nähty myös vasara -sekä kettuhaita!

Sukelluspäivinä on mahdollisuus tehdä molemmissa kohteissa kolme sukellusta. Aamulla tehdään kaksi sukellusta, minkä jälkeen palataan maihin lounaalle. Halukkailla on mahdollisuus tehdä vielä iltapäivän sukellus. Yösukellus voidaan järjestää sopimuksen mukaan halukkaille. 

Veden lämpötila vaihtelee vuoden aikana 24-29C asteen välillä. Ajoittaiset virtaukset tuova viilemäämpää vettä Nusa Penidan alueelle ja veden lämpötila saattaa tippua n. 20C asteeseen paikoin. Talviaikaan sukellettaessa vesi on viileintä. Suosittelemme vähintään 5 mm pitkää märkäpukua sukelluksille ympäri vuoden. 

'

Keskuksella on käytössä useita veneitä, joilla päästään nopeasti kohteille. Ryhmäkoot pidetään Sanctumilla pieninä, max 4 sukeltajaa per opas.

Nusa Penidan sukelluskohteita kartalla

Tarkempi kuvaus Nusa Penidan sukelluskohteista TÄSTÄ


Majoitus

Gili Trawangan, Hotelli Samba Villa, 5 yötä

Majoittuminen Gili Trawanganin saarella aivan sukelluskeskuksen läheisyydessä. Sukelluskeskukselle kävelee muutamassa minuutissa. Hotelli sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Siistit ja tilvata huoneet ovat kaikki varusteltu ilmastoinnilla. Hotellilla on oma ravintola ja uima-allas.

Nusa Penida, Hotelli Arsa Santhi, 6 yötä

Majoittuminen viihtyisässä ja siistissä hotellissa keskisellä sijainnilla saarella. Hotelli on valmistunut muutama vuosi sitten. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja puisto -sekä allasnäkymä. Majoitus sijaitsee vain lyhyen matkan päästä sukelluskeskukselta. Majoituksen sukelluskeskuksen välillä on yhteiskuljetus, mikäli ei halua siirtyä omalla vuokraskootterilla tai kävellen.

Majoitusvaihtoehdot

 • Huone jaetussa 2 hlön huoneessa kahdella erillisvuoteella
 • Huone jaetussa kahden hengen huoneessa parivuoteella
 • 1 hlön huone

Siirtymä välillä Gili Trawangan - Nusa Penida 

Siirtyminen tapahtuu Gili Trawanganin saarelta suoralla yhteysveneellä Nusa Penidan saarelle. Gili Trawanganilla on hotellilta kuljetus satamaan. Myös Nusa Penidan päähän saavuttaessa satamasta on autokuljetus hotellille. Siirtymän kesto n. 2-3 tuntia. Tälle päivälle ei ole kaavailtuna sukelluksia.


Tekemistä saarilla

Gili Trawangan

Gili Trawanganilla pääset ihailemaan näyttäviä upotettuja patsaija merieläinten ja upeiden korallipuutarhojen lisäksi.

Suosituin aktiviteetti saarella on ehdottomasti sukellus ja snorklaus. Myös yö -ja ravintolaelämä saarella on vilkasta ja valikoimaa on paljon verrattuna esim. Nusa Penidaan. Saarella ei ole laisinkaan moottoriajoneuvoja - liikkuminen tapahtuu joko kävellen, hevosvaunuilla tai pyöräillen. Nappaa polkupyörä vuokralle hotellilta ja pyöräile saaren ympäri päivän sukellusten jälkeen. Voit myös osallistua  joogatunneille tai vuokrata SUP-laudan/kajakin ja meloa saaren kaunista rantaviivaa pitkin. 

Nusa Penida

Saarella kannattaa joko vuokrata paikallinen kuski ja auto tai skootteri, sillä etäisyydet nähtävyyksiin on paikoin pitkiä.  Jylhän saaren kalliojyrkänteet tarjoavat mitä upeimmat merinäköalat ajellessa saarta ympäri. Saarten suosituimpiin nähtävyyksiin ja rantoihin kuuluvat mm. Atuh Beach, luomaavan kaunis Kelingking, Angel’s Billbong sekä Broken Beach. 

Nusa Penidan nähtävyyksiä listattuna sivun lopussa.


Ravintolat & baarit 

Gili Trawangan

Saaren vilkkaampi keskusta sijaitsee itärannikon puolella, mistä öydät monipuolisen valikoiman baareja ja ravintoloita. Alueella on myös tori, mistä voit tehdä paikallisia löytöjä. Saarella on niin paikallista kuin länsimaalaistakin ruokaa tarjoilevia ravintoloita. Nauti auringonlaskusta päivän aktiviteettien jälkeen rantabaarissa hyvässä tunnelmassa!

Nusa Penida

Erittäin maukasta ruokaa tarjoilee Sancutum -sukelluskeskuksen oma ravintola upealla merinäköalalla rannan tuntumassa. Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat ehdottomasti Penida Colada Beach Bar, Full Moon, Penida Espresso, Krusty Crab, Black Bean Coffee, Semabu Hills sekä Artrolling. Illanviettopaikkoina suosittuja ovat Sanctum, Full moon sekä Penida Colada. Kyseiset paikat soittavat monta kertaa viikossa live -musiikkia.  Vilkasta yöelämää Nusa Penidalta on kuitenkin turha lähteä hakemaan. 


Manta Point - Video Jouni Kontinen


Tervetuloa mukaan viihtymään DTF:n reissuille!


Haluatko jäädä Balille vielä pidemmäksi aikaa?
- Kaikki on järjestettävissä, joko kauttamme tai omatoimisesti, kysy lisää!


Hinnat

Sukeltajat

 • Hinta jaetussa huoneessa 2.345 €/hlö
 • Hinta omassa huoneessa  2.695 €

Ei-sukeltavat

 • Hinta jaetussa huoneessa 1.795 €/hlö
 • Hinta omassa huoneessa2.145 €
 • Lasten hinnat - tiedustele

Hintaan sisältyy

 • Lennot Qatar Airways Helsinki - Bali (Denpasar) - Helsinki, economy-luokka
 • Ruoka ja juomat lennoilla
 • Kuljetukset kohteessa:  Denpasar lentokenttä (auto ) - Padangbai (yhteysvene) - Gili Trawangan (yhteysvene) -  Nusa Penida (yhteysvene) - Sanur (auto)- Denpasar lentokenttö 
 • Majoitus 5 yötä Gili Trawanganilla ja 6 yötä Nusa Penidalla, ilmastoidut huoneet, lämmin vesi
 • Aamupala hotellilla  (sukeltajien matkapaketissa lounas sukellusten välissä sukelluspäivinä)
 • Juomavesipullot hotellilla, sekä juomavettä sukelluskeskuksella automaatista
 • Opastetut venesukellukset 9 päivänä: Gili Trawangan 4 sukelluspäivää/8 sukellusta & Nusa Penida 5 sukelluspäivää,/10 sukellusta. 2 sukellusta/sukelluspäivä = 18 sukellusta
 • 12L säiliö ja painot sukelluksille
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtajan opastus koko matkan ajan

Hintaan ei sisälly

 • Henkilökohtaisia matkatavara-/sukellusvakuutuksia
 • Henkilökohtaisia sukellusvarusteita. Voit vuokrata meiltä tai kohteesta.
  Voit vuokrata tarvittavia hyväkuntoisia varusteita DTF:ltä mukaan Suomesta. Veloitamme 6 vrk:n vuokran. Hinnat kohdasta "Varaa"
 • Ei-sukeltavilla ei lounasta hinnoissa, sukeltajilla sukelluspäivinä lounas keksuksella

Optiot

 • Lisäsukellus 540.0000 IDR, (n. 35 €/sukellus). Kyseessä päivän kolmas tai neljäs sukellus.
 • 15 L säiliö vuokralle hintaan 100.000 IDR/sukellus (n. 7 €/sukellus), saatavilla rajoitetusti. (Veloitus max 200.000 IDR/vrk)
 • Nitrox Nusa Penidalla, 100.000 IDR/täyttö (n. 7 €/täyttö)
 • Snorklausretki Manta Pointille 440.000 IDR, (n. 30€), sisältää perusvälineet: maski, snorkkeli ja räpylät
 • Illallinen majoituksella Nusa Penidalla hintaan 100.000 IDR (n. 7 €), ei sisällä juomia. Erityisruokavaliot huomioidaan. Varataan kohteessa
 • Vuokravarusteet kohteesta Sanctum Nusa Penidalta hintaan 150.000 IDR/vrk, eli noin 10 €/vrk. Settiin sisältyy 5 mm märkäpuku, regulaattorit, tasapainotusliivi, maski ja umpikantaräpylät
 • Skootterivuokraus Nusa Penidalla, hinta noin 5 €/vrk


Matkaan voi ilmoittautua nais-/miespaikalla.
Sanctum Nusa Penida hyväksyy kohteessa maksuvälineenä Visa- ja Mastercard -luottokortit, komissio 3%.


Maksuaikataulu

Maksuaikataulu varauksille 17.3.2020 alkaen:

 • 30% varausmaksu varauksen yhteydessä
 • 100% matkapaketin hinnasta tulee olla maksettu viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua

Matkaehdot tätä matkaa koskien erityismatkaehtojemme mukaisesti.

Matkan peruuttaminen:

 • Mikäli matka peruutetaan yli 5 viikkoa ennen matkan alkua varausmaksu pidätetään. (Jos asiakas on ehtinyt maksaa koko matkan, varausmaksu pidätetään, loppuosa palautetaan.)
 • Mikäli matka peruutetaan 5 vko – 14 päivää ennen matkan alkua 80 % matkan kokonaissummasta pidätetään, loppuosa palautetaan
 • Mikäli matka peruutetaan alle 14 päivää ennen matkan alkua niin maksut pidätetään täysimääräisinä


Lentoaikataulu

Qatar Airways


Klikkaa tarkka lentoaikataulu


Matkatavaran painorajat 

Qatar Airwaysilla hintaan sisältyy economy luokassa 7 kg käsimatkatavaraa ja max 30 kg ruumaan. Laukkuja ruumaan voi olla useampia, kunhan kokonaispaino ei ylitä edellä mainittua rajaa.

Jokaisella lennolla tarjoillaan lämmin ateria (yht. 4 lento-osuutta). Hintaan sisältyy myös juomat (alkoholittomat sekä alkoholit). Koneessa jaetaan kaikille kuulokkeet. Koneissa on yleensä viihdeyksikkö, josta voi katsella elokuvia sekä dokumenttejä tai pelata pelejä. Molempiin suuntiin koneenvaihto Dohassa. Kenttä on suuri ja erittäin moderni. Kaupat ovat auki 24/7.


Hyvä tietää

Valuutta: Indonesian valuutta on rupia (IDR). 1 € = n. 16.000 IDR.

Aikaero Suomeen: +5h

Sähkö: 230 V, 50 Hz

Tietoa rokotuksista: Ensisijaisesti suositellaan A+B hepatiittirokotusta. Lue lisää: https://www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/indonesia/ 

Passi: Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta
Viisumi: 
Suomen kansalaiset saavat 30 päivän turistiviisumin Indonesiaan saapuessaan Balin Denpasarin lentokentällä. Viisumia ei siis tarvitse ennalta anoa.

Pankkiautomaatit: Saarelta löytyy pankkiautomaatti, jossa toimivat Visa ja Mastercard. 

Tipit: Maassa on tippukulttuuri. Hyvä summa jättää tippiä n. 10% laskun loppusummasta.

Veden lämpötila: Veden lämpötila on yleisesti 26-28 astetta, muutamassa kohteessa voi tulla kylmempi virtaus, jolloin lämpötila saattaa laskea 20-22 asteeseen.

Näkyvyys: Näkyvyys vedenpinnan alla on yleisesti noin 25-40 metriä.

Kohteiden vaativuustaso: Virtausten takia Nusa Penidan kaikkia kohteita ei suositella vasta-alkajille. Suositeltu sukellusluokitus on PADI AOWD, CMAS P2, SSI AOWD tai vastaava.

Sää ja lämpötila: Alueella on trooppinen ilmasto ja lämpötila on ympäri vuoden n. 30C. Iltaisin lämpötila laskee n. 20-25C.  Monsuunituulet tuovat ajoittaisia sateita joulukuusta maaliskuuhun. Sademäärä tuolloin n. 200mm/kk. Huhti-lokakuussa on kuivempi kausi.

Vakuutukset: Huomioithan, että sinulla on sukellus -ja matkavakuutus voimassa koko matkan ajan


Lisätiedot

Voit varata matkan kohdasta "Varaa".
Voit mainita huonetoiveet "lisätietoja" -kentässä.

Voit kysyä lisätietoja kohdasta "Kysy lisää matkasta"

Dive Travel Finland
info@divetravel.fi
+358407383777


Tietoa matkanjohtajasta

Ville Karvanen

Matkanjohtajana tällä matkalla toimii sukelluskouluttaja Ville Karvanen.
Villellä on roppakaupalla sukelluskokemusta useista kohteista ympäri maailmaa.
Ville on iloinen persoona ja johtajatatyyppi, hänen kanssaan hommat järjestyy hienosti.


Nusa Penidan nähtävyyksiä

Kelingking 

Ranta on monen matkailijan mielestä varmasti upein ranta mitä on koskaan nähnyt! Sitä kutsutaan usein myös T-Rex rannaksi, sillä sen jylhät muodot muodostavat dinosauruksen pään muotoisen muodostelman. Jyrkänne kohoaa yli sataan metriin ja portaat alas rannalle ovat hieman haastavat kävellä. Varaa mukaan runsaasti vettä ja hyvät kävelykengät. 

Angel’s Billabong

Paikka on ainutlaatuinen nähtävyys! Angels’ Billabongilla on luonnon muodostama oma ’’uima-allas’’ merinäköalalla. Paikka on upea erityisesti auringonlaskun aikaan ja näin vältät myös suurimmat turistimassat. Angel’s Billabongille sekä Broken Beachille molemmille tie on aika huonossa kunnossa. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos et ole kokenut ajaja skootterilla. Reitti on ehdottomasti kuitenkin vaivansa arvoinen. Kelingking ranta sijaitsee Angel’s Billbongilta ja Broken Beachilta noin puolen tunnin matkan päästä. Nämä kolme kohdetta on hyvä yhdistää samalle reissulle. 

Broken Beach

Broken Beach on saanut nimensä valtavasta sortuneesta luolasta, mikä on aiheuttanut kyseisen rannan muodostumisen. Rannalle virtaa vettä luonnon muodostaman upean ’’holvikaaren’’alta. Paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen, vaikka kyseistä rantaa pystyy ihailemaan vain etäältä. 

Atuh Beach

Atuh Beach on todellinen valkoisen hiekan ja turkoosin veden ranta! Ranta sijaitsee poukamassa, mihin pitää kävellä pitkät portaat alas. Rannan kruunaa upeat kivimuodostelmat rannan molemmin puolin. Löydät rannalta muutamia warungeja sekä aurinkotuoleja, missä voit nautiskella viihtyisästä rannasta ja upeista maisemista kylmä kookosjuoma kädessäsi!

Suwehan Beach

Ranta on hieman vähemmän tunnettu Nusa Penidan rannoista. Jos haluat olla rauhassa ja nauttia lähes autiosta rannasta, kannattaa suunnata Suwehan Beachille. Rannalle kannattaa suunnata laskuveden aikaan.  Myös tälle upealle rannalle pitää lasketua jyrkät portaat alas. 

Crystal Bay

Crystal Bay on yksi saaren tunnetuimmista rannoista. Tie rannalle on päällysetty, eli kohde on helposti saavutettavissa muihin rantoihin verrattuna. Lisäksi reitti palmumetsien halki rannalle on todella vaikuttava! Paikka on myös hyvä snorklaamiseen. Crystal Bay on yksi saaren parhaimmista paikoista nauttia auringonlaskusta samalla nauttia virvokkeista rannalla palmupuiden alla. 

Giri Putrin luolatemppeli

Tämä ainutlaatuinen hindulainen luolatemppeli Suanin kylässä uskotaan olevan olleen käytössä jo kivikaudella. Luolaan pitää kiivetä ylös portaat ja ryömiä kapeasta sisäänkäynnistä sisälle. Sisällä avautuu upea ainutlaatuinen lähes 300 metriä leveä temppeli. Luola menee kallion läpi, eli pääset luolan toisesta päästä ulos. Luolaan mahtuu sisälle jopa 5000 henkeä!

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador

Egypti

Filippiinit

Kroatia

Indonesia

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Kypros

Jordania

Sivukartta