Ecuador

Galápagos - 7-yön liveaboard - lennot - hotelli 7-yötä

08.10. - 23.10.2023

Täynnä
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: galapagos_20231008

Galápagoksen matka, Ecuador

Matkapäivät 8.-23.10.2023

Lähde Darwinin jalanjäljille Galápagossaarille! 
Paras vuodenaika tavata isoja naaras-valashaita, pituudeltaan yli 12m!
Matkapaketti sisältäen lennot, 7-yön safarin ja 4 hotelliyötä manner-Ecuadorilla sekä 3 hotelliyötä Galápagoksella

TÄYNNÄ!

Voimme myös räätälöidä matkapaketin, mikäli olet kiinnostunut vain safarista ja/tai lennot+safari -paketista.
Kysy lisää.


M/Y Galaxy Diver


Galápagossaaret ovat Ecuadorille kuuluva vulkaaninen saariryhmä, joka sijaitsee 970 km Ecuadorin mantereelta länteen, keskellä Tyyntä Valtamerta. Galápagossaaret ovat UNESCO:n maailmanperintökohde sekä Ecuadorin Kansallispuisto.

Nämä 18 saarta ja niitä ympäröivät 100 saareketta ovat maailmankuuluja uniikista luonnostaan ja eläinten lajikirjosta, joita ei muualla maailmassa elä. Charles Darwin toi alueen maailman tietoisuuteen tutkimustensa perusteella jo 1850-luvun puolivälissä. Puhutaan Darwinin evoluutioteoriasta, jonka hän kehitti näitä lajeja tutkiessaan ja kirjoitti niistä kirjan Lajien Synty.

Sijainti
Saaret sijoittuvat päiväntasaajan molemmin puolin, mikä sinänsä on jo harvinaista, mutta se minkälaisen lajikirjon ne kätkee sisälleen on täysin ainutlaatuista. Alue on varsin laaja, pohjoisimmasta pisteestä eteläisimpään on matkaa 220 km.
Galápagossaarien 7.880 neliökilometrin maa-alueet sijoittuvat eripuolille 45.000 neliökilometrin merialuetta. Fakta on kuitenkin, että saaret ovat muotuneet tuliperäisesti. Eläimistö ja kasvusto eivät ole muuttuneet sitten muinaisten aikojen. Siksi täällä tunteekin, kuin vierailisi toisessa ajassa.

Vain rajoitettu määrä sukeltajia pääsee vuosittain sukeltamaan näillä vesillä. Sanotaan, että mikään muu kolkka maailmassa ei tarjoa näin laajaa lajikirjoa. Vedenalaiset kohtaamiset saattavat tuoda vastaan kaikkea valaista merietanoihin. Saaret tunnetaan parhaiten huikaisevista haisukelluksistaan. Sinulla on mahdollisuus nähdä muunmuassa silkkihaita, kuuluisaa galapagoshaita sekä isoissa parvissa esiintyviä vasarahaita. Kaikesta pienestä pitäville löytyy katseltavaksi muunmuassa merihevosia, luikeroita (blennies) ja haukkakaloja (hawk fishes) sekä monia muita lajeja...

Galápagoksen matka on täynnä ikimuistoisia kokemuksia!

Tukialuksena tällä safarilla on vuonna 2022 uusittu M/Y Galaxy Diver. Pituutta aluksella on 29,5m ja leveyttä 6,5 m.
Dive Travel Finlandin matkanjohtajana tällä matkalla toimii Eveliina "Eve" Korkalainen.

Lokakuu on oivallinen aika bongata maapallon suurimpia valashaita, tarkemmin ottaen massiivisia jopa yli 13m pitkiä naarasvalashaita matkallaan manner-Ecuadorin ja Havaijin vesien välillä!Video Galápagoksen safariltamme


Liveaboard safari

Dive Travel Finland järjestää Galápagoksen liveaboard-safarin MY Galaxy Diver -aluksella. Alus on 30 metriä pitkä ja majoittaa mukavasti 12 sukeltavaa asiakasta sekä miehistön ja oppaat. Osa hyteistä on erillis- ja osa parisängyillä.


Aluksella on Ecuadorin valtionhallinnon ja Galápagoksen kansallisviraston virallinen lisenssi operoida alueella taaten, että se läpäisee kaikki alueen turvallisuusmääräykset ja erittäin tiukat ympäristömääräykset. Alus on varustettu kaikilla nykyaikaisilla turvavarusteilla, mm. GPS, VHF-radiot, satelliittipuhelimet, pelastuslautat, hätähappi ja defibrillaattori.

MY Galaxy Diver -aluksen esittelyvideo


Reittikuvaus

Alla oleva reittikuvaus esimerkki; lopullinen reitti riippuu paikallisista säädöksistä, matkustajien kokemuksesta, lentoaikatauluista, säästä ja logistiikasta, ja on kapteenin päätettävissä. Tällä hetkellä reitti vierailee joka viikko samoilla saarilla, mutta vierailujärjestys riippuu Galápagossaarten kansallispuiston viranomaisista ja saattaa vaihdella.

Sukelluspäivä MY Galaxy Diverilla on tavallisesti seuraavanlainen:

 • Kevyt aamiainen, sukellusbriiffi ja sukellus 1
 • Varsinainen aamiainen, rentoutuminen, sukellusbriiffi ja sukellus 2
 • Lounas, rentoutuminen, sukellusbriiffi ja sukellus 3
 • Välipala, rentoutuminen, sukellusbriiffi ja sukellus 4 (jos mahdollista, sillä yösukellukset eivät ole alueella sallittuja)
 • IllallinenKartta

Reittikuvaus


Kohteita

Oheiset saaret kierretään safarilla.
Reittiin saattaa tulla muutoksia kapteenin päätöksestä, sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia. Ohessa on mainittu myös mahdolliset sukelluskohteet reitin varrella.

Wolf-saari
Saari on nimetty saksalaisen geologin, Theodor Wolfin mukaan. Tämä sammunut tulivuori kohoaa aina 253 metrin korkeuteen saakka. Saari sijaitsee 160 km luoteeseen Isabel Islandilta. Saarelle maihin nouseminen ei ole luvallista, mutta alukselta saatamme nähdä lintuparvia, kuten punajalkasuulia ja vampyyripeippoja.
Sukelluskohteiksi Wolf-saarilla on valittu riuttoja ja seinämiä, joilla on tyypillisesti kohtuullisia tai vaimakkaita virtauksia, joten käsineiden ja riuttakoukkujen käytö on suositeltavaa. Ensisijaisesti kohteet Wolf Islandilla ovat erinomaisia vasarahai-, valkoevähai- ja galapagoshaiparvien bongaamiseen. Sukeltajien kannattaa etsiä kohteista myös red-lipped batfishejä, barracudia, mureenoita ja delfiineitä! Lokakuun erikoisuutana ovat isot valashait matkalla manner-Ecuadorin ja Havaijin vesien välillä

Poimintoja Wolfin kohteista:

El Derrumbe (the Landslide) - keskisyvyys 20 metriä.
La Ventana (the Window) - matala poukama johtaa vedenalaiselle tornille ja seinämälle, keskisyvyys 15 metriä.
La Banana - seinämäsukellus, jonka keskisyvyys 9 metriä. Usein vahvoja virtauksia.
Punta Shark Bay - riuttasukellus 20 metrin keskisyvyydellä. Yleensä hyvä näkyvyys, mutta riutan matalassa osassa tulee varoa riuttaa varten lyöviä aaltoja.


punahuuli

Galápagoksella asustaa monta eläinlajia, joita ei muualla tavata, kuten red-lipped batfish. Kalalle ei ole suomenkielistä nimeä.


Darwin-saari
Tämä sammunut tulivuori kohoaa aina 165 metrin korkeuteen merenpinnasta. Saari on nimetty itse kirjailija Charles Darwinin mukaan. Saari on yksi Galápagoksen pienimmistä ja kuten Wolf-saarelle, ei tännekään ole sallittua nousta maihin. 
Sukellus suoritetaan useasti virran mukana seinämää pitkin, silloin tällön pysähdellen seinämällä katsomaan ohi kulkevia merieläimiä. Virran voimakkuus vaihtelee kohteessa aina kohtalaisesta voimakkaaseen. Kohteessa nähdään yleisesti vasara-, mustaevä-, silkki- ja galapagoshaita ja useasti suurissa parvissa! Trevally-parvet, kilpikonnat, enkelikalat ja mureenat ovat myös yleisiä täällä. Silloin tällöin kohteessa voi nähdä myös tiikerihaita, mantarauskuja ja pullonokkadelfiinejä. Lokakuun erikoisuutana ovat isot valashait matkalla manner-Ecuadorin ja Havaijin vesien välillä


Fernandina-saari
Douglas Cape - sijaitsee Fernandina-saaren luoteiskulmassa ja tarjoaa erään Galápagoksen ainutlaatuisimmista sukelluksista.
Tällä keskimäärin 20 metriä syvällä seinämäsukelluksella voit seurata ruokailevia merileguaaneja sekä ohi kiitäviä merileijonia, hylkeitä ja pingviinejä!


Isabela-saari
Punta Vicente Roca - kohde, joka tunnetaan myös nimellä "The Ice Box" hyytävien harppauskerrosten vuoksi, sijaitsee Isabela-saaren luoteisrannikolla. Tällä seinämäsukelluksella on mahdollisuus nähdä harvinaisia möhkäkaloja (mola mola), Port Jackson haita ja endeeminen camotillo (white spotted sand bass). Suurten kalojen ohella Punta Vicente Roca on erinomainen kohde makroelämän etsimiseen ja kuvaamiseen, voimme nähdä mm. merihevosia, merikrotteja, mustekaloja, vapaakiduskotiloita, merietanoita ja erilaisia korallisieniä. Kohteen maksimisyvyys on 30 metriä ja keskisyvyys 18 m, virtaukset yleensä lieviä.

Cabo Marshall - tämän kohteen rosoiset vulkaaniset seinämät ovat mustien korallipensaiden peitossa ja lajien kirjo on hengästyttävä. Manta-, mobula- ja cownose -rauskut liikkuvat täällä lämpim'mm'n kauden aikana marraskuusta- toukokuuhun, muulloin täällä tapaa vasara-, galapagos- ja valkoevähaita. Suuria parvia chevron barracudia, black striped salemoita, keltaevätonnikaloja ja trevalleja tavataan myös merileijonien ja kilpikonnien ohella.


Santiago-saari
Cousin's Rock - tämä on yksi alueen kuvauksellisimmista kohteista! Se on muodostunut korallien peittämistä kiviseinämistä ja jähmettyneestä laavasta. Erilaiset viuhka- ja sienikorallit peittävät kielekkeitä ja kivikaaria, luoden piilopaikkoja nokkahaukkakaloille, vapaakiduskotiloille, merikroteille ja merihevosille. Kohteessa tavataan aika ajoin jättiläismantoja, mobula- ja kotkarauskuja, sekä vasarahait. Seinämä putoaa yli 30 metriin, josta se nousee matalimmillaan 3 metriin saakka. Tämä tarjoaa ihanteellisen paikan turvapysähdykselle merileijonien leikkiessä ympärillä.


Reittikuva ja kohdelista

Wednesday PM: Baltra: Baltra Northeast
Thursday AM: Wolf Island:El Derrumbe / La Ventana Islet
PM: Wolf Island: La Banana / Shark Bay
Friday AM: Darwin Island: El Arenal
PM: Darwin Island: The Darwin´s Towers
Saturday AM: Wolf Island: Shark Bay / La Ventana Islet
PM: Wolf Island: El Derrumbe / La Banana
Sunday AM: Fernandina: Douglas Cape
PM: Isabela: Vicente Roca Point
Monday AM: Isabela: Marshall Cape
PM: Isabela: City of the Mantas
Tuesday AM: Santiago: Cousin Rock
PM: Bartolome: Bartolome
Wednesday AM: Santa Cruz: Twins Craters

Day 1: 1 immersion (check dive)
Day 2: 4 immersions
Day 3: 4 immersions
Day 4: 4 immersions
Day 5: 2 immersions
Day 6: 3 immersions
Day 7: 2 immersions
Day 8: None

Lämpötilat Galápagoksella


Graafi Galápagoksen ilman ja veden lämpötilasta kuukausittain


Hotelli menomatkalla Quitossa

Adamas House Hotel on tasokas hotelli Quiton historiallisessa keskustassa. Majoittuminen 3 yö menomatkalla 8.-11.10.2023.
Huonehintaan sisältyy aamiainen ja ilmainen langaton internetyhteys. Matkapakettiimme sisältyy lentokenttäkuljetukset.


Nähtävää Quitossa


Basílica del Voto Nacional on uusgoottilainen 1800-luvun kirkko, jonka torneista avautuvat upeat kaupunkinäkymät


Hotelli GalápagoksellaMatkapaketissa on 3-yön majoitus Hotel Fiesta*** -hotellissa, jaetussa kahden hengen huoneessa Puerto Ayoran kaupungissa.
Lisämaksusta oma huone. Huonehintaan sisältyy ilmainen langaton internetyhteys. Majoitus hotellissa 18.-21.10.2023.

Täällä olet luontoa lähellä, silti vain kivenheiton päässä kaupungin keskustasta. Monet luontopolut ja nähtävyydet ovat vain kävelymatkan päässä. Pidemmille päiväretkille on helppo lähteä autokuljetuksin tai veneellä.


Lisäkuvia hotellista ja Puerto Ayorasta kuvakarusellissa.
 


Mitä tehdä Santa Cruzin saarella?


Hotelli paluumatkalla

Holiday Inn Guayaquil Airport on tasokas hotelli lentokentän välittömässä yhteydessä. Majoittuminen 1 yö paluumatkalla 21.-22.10.2023.
Huonehintaan sisältyy aamiainen ja ilmainen langaton internetyhteys. Hotelli sijaitsee aivan Guayaquilin lentokentän kupeessa. Hotelli tarjoaa lentokenttäkuljetuksen.


Sukellussafarin hinta

 

Matkapaketti lentoineen - kaikki hyttipaikat  nyt 8.945 €/hlö  (norm. 9.095 €/hlö)

Matkalle voi osallistua mies-/naispaikalla.

Matkapaketin hintaan sisältyy:

 • Lennot koko matkalle meno-paluu:  8.10.2023 Helsinki-Amsterdam-Quito HEL-AMS-UIO (KLM) // 11.10.2023  Quito - Baltra/Galapagos UIO-GPS (Latam) // 21.10.2023 Baltra/Galapagos - Guayaquil GPS-GYE (Latam)  // 22.10.2023 Guayaquil-Amsterdam-Helsinki GYE-AMS-HEL (KLM), Helsingissä 23.10.12023. Economy-luokka ja -ruokaohjelma joka lennolla
 • Lentokenttäkuljetukset (kaikki matkalla)
 • Majoitus 8.-11.10.2023 Quitossa 3 yötä 4-tähden Adamas House Hotel, jaettu huone, aamupalalla
 • 7-yön liveaboard-safari 11.-18.10.2023 täysihoidolla, majoittuen jaetussa kahden hengen hytissä
 • Snäksi tarjolla jokaisen aktiviteetin jälkeen safarilla
 • Juomavesi (suodatettu), kahvi ja tee
 • Shampoo, hiustenhoitoaine ja saippua hyteissä
 • Hytti- ja auringonottopyyhkeet aluksella
 • Ohjelman mukaiset opastetut sukellukset  (aluksella 2 paikallista sukellusopasta)
 • Ilmaiset nitrox-täytöt nitrox-luokitetuille
 • Kaksi maissa tehtyä vierailua safarin aikana, Bartolomen saari sekä Twin Craters Santa Cruzin saarella
 • 12 litran DIN/INT säiliö ja painot/vyö sekä dekopoiju
 • Majoitus  18.-21.10.2023 3 yötä Hotel Fiesta, Puerto Ayorassa, jaettu comfort-huone, aamupalalla
 • Majoitus 21.-22.10.2023 1 yö Holiday Inn Guayaquil Airport, jaettu standard-huone, aamupalalla
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtajan opastus koko matkapaketin ajan

Hintaan eivät sisälly:

 • Tipit aluksen miehistölle (8 hlö)/oppaille (hlö), suosituksena: miehistölle 20-25 USD/vrk ja oppaille 5-10 USD/vrk. Yhteensä siis suositus 7 vrk:n ajalta 175 - 245 USD
 • Alukselta ostetut tuotteet
 • Alkoholipitoiset juomat
 • Sukelluskurssit
 • Vuokravarusteet
 • Matka- ja sukellusvakuutus (Galápagossaarten kansallispuiston alueella)
 • Turistikorttimaksu 20 USD (maksetaan ennen viimeistä lentoa Galápagokselle)
 • Galápagossaarten kansallispuistomaksu 100 USD (maksetaan saapuessa Galápagokselle)
 • Chamber Fee - painekammiomaksu (USD $35) erittäin suositeltavaa hankkia tämä, jos ei ole omaa sukellusvakuutusta joka kattaa painekammiohoidon Galápagoksella. DANin vakuutus kattaa painekammiohoidon Galápagoksella, joten silloin ei tarvetta ostaa
 • Ecuadorin maastapoistumismaksua ei toistaiseksi peritä

Hinnasto aluksen vuokravarusteista

Ennalta varatut varustevuokrat laskutamme loppulaskulla Forexin dollarikursilla

Hytit / vuoteet


Kuvat hyteistä


Maksuaikataulu ja peruutusehdot tätä matkaa/safaria koskien


Maksuaikataulu

 • 30% matkasta tulee olla maksettu 1 vuosi ennen matkan alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä
 • 50% matkasta tulee olla maksettu 6 kk ennen matkan alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä
 • 100% matkasta tulee olla maksettu 3 kk ennen matkan alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä

Peruutusehdot

 • Ei palautuksia suoritetuista maksuista
 • Nimenvaihto-oikeus päättyy 3 kk ennen matkaa ja koskee vain safarin osuutta


Merileguaani


Tukialuksen pohjapiirros

Klikkaa isommaksi avatakseksi täysi kansipiirros


Lentoaikataulut

Menomatka

KLM


Klikkaa nähdäksesi tarkat lentotiedot

Majoitus 3 yötä Quitossa.

Latam

Ei koneenvaihtoa tällä lennolla, ainoastaan välipysähdys.
Klikkaa nähdäksesi tarkat lentotiedot

 


Paluumatka

Latam

Majoitus 1 yö Guayaquilissa.

KLM


Klikkaa nähdäksesi tarkat lentotiedot


Matkatavaran painorajat

 • KLM:  Käsimatkatavarat max 12 kg (55 cm x 35 cm x 25 cm) + ruumaan 1 kpl max 23 kg (matkapaketissa). KLM:n infosivu
 • Latam: Käsimatkatavarat max 10 kg (55 cm x 35 cm x 25 cm) + ruumaan 1 kpl max 23 kg  Latamin infosivu

Painorajojen korotus onnistuu lisämaksusta.


Galápagos ja Ecuador matkakohteena

Lentoaika: n. 16h Helsingistä manner-Ecuadoriin + paikallislento n. 2h Galápagossaarille
Aikaero: Ecuador -7 kesällä, talvella -8 tuntia Suomeen nähden. Galápagos -8 tuntia kesällä ja -9 tuntia talvella Suomeen nähden.
Passi ja viisumi: Ecuadoriin saavuttaessa passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin kun matkan kesto on alle 90 päivää.
Kieli: Espanja
Rahayksikkö: USD
Sähkö: Jännite 110V, amerikkalainen pistoke.
Puhelin: Galápagoksella on suurimmilla saarilla toimiva mobiiliverkko. Liveaboardin monissa kohteissa yhteyttä ei ole, sillä GSM-tukiasemia on vain harvoilla saarilla. Ecuadorin maakoodi on +593.


Maaretket

Kierrä samalla matkalla myös maaretkiä ja näe lisää Galápagoksen ainutlaatuista luontoa!
Maaretkiä voit varata Puerto Ayorassa päiväkohtaisesti.

Sinijalkasuulat


Ennakkovaatimukset

Min. PADI AOWD / CMAS P2 tai vastaava sekä min. 50 logattua sukellusta.

 
Lisätiedot majoituksesta

Hytit ovat kahden hengen hyttejä, joissa on oma WC/suihku. Hytit on ilmastoituja. Matkalle voi osallistua mies-/naispaikalla.

 

Reitin muuttuminen 

Paikalliset sääolosuhteet saattavat heikentyessään hieman muuttaa aiottua reittisuunnitelmaa

Tietoa yrityksestä 

Dive Travel Finland Oy on kirjattu valmismatkaliikerekisteriin matkanjärjestäjäksi.


Sukellustoimintaa Galápagoksen liveaboard-safarilla - MY Galaxy Diverin video


Lisätiedot

Voit varata matkan kohdasta "Varaa".
Voit mainita hyttitoiveet "lisätietoja" -kentässä.

Voit kysyä lisätietoja kohdasta "Kysy lisää matkasta"

Dive Travel Finland
info@divetravel.fi

+358407383777


Matkanjohtaja

Eveliina "Eve" Korkalainen on sukeltanut urallaan useanlaisissa kohteissa ympäri maailmaa.
Eve on yksi ahkerimmin Dive Travel Finlandin matkanjohtana toimineista, takanaan kymmeniä ryhmämatkojamme.
Aina positiivinen Eve toivottaa sinut mukaan matkaan!

Azorit

Ecuador - Galápagos

Egypti

Etelä-Afrikka

Filippiinit

Indonesia

Jordania

Kroatia

Kypros

Malediivit

Malta

Mikronesia - Truk

Mosambik

Seychellit

Sivukartta