Ecuador

Galápagos - 7 yön liveaboard - lennot - 3 yötä hotelli

12.10. - 23.10.2024

Hinta

8695€ Norm. 9095€

Varausmaksu

30%
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: galapagos_20241012_safari_lennoin

Galápagoksen sukellussafari, Ecuador

Matkapäivät 12.-23.10.2024

Lähde Darwinin jalanjäljille Galápagossaarille!  Once-in-a-lifetime experience!

Summer Sale -tarjous!

Matkapaketti nopeammalla paluulla Gálapagokselta safarin jälkeen
Paluun lentoaikataulu on räätälöitävissä, mikäli haluaa jäädä Galápagokselle tai manner-Ecuadoriin lisäöille


MV Galapagos Master


Galápagossaaret ovat Ecuadorille kuuluva vulkaaninen saariryhmä, joka sijaitsee 970 km Ecuadorin mantereelta länteen, keskellä Tyyntä Valtamerta. Galápagossaaret ovat UNESCO:n maailmanperintökohde sekä Ecuadorin Kansallispuisto.

Nämä 18 saarta ja niitä ympäröivät 100 saareketta ovat maailmankuuluja uniikista luonnostaan ja eläinten lajikirjosta, joita ei muualla maailmassa elä. Charles Darwin toi alueen maailman tietoisuuteen tutkimustensa perusteella jo 1850-luvun puolivälissä. Puhutaan Darwinin evoluutioteoriasta, jonka hän kehitti näitä lajeja tutkiessaan ja kirjoitti niistä kirjan Lajien Synty.


Lokakuu on oivallinen aika bongata maapallon suurimpia valashaita, tarkemmin ottaen massiivisia jopa yli 13m pitkiä naarasvalashaita matkallaan manner-Ecuadorin ja Havaijin vesien välillä!


Sijainti
Saaret sijoittuvat päiväntasaajan molemmin puolin, mikä sinänsä on jo harvinaista, mutta se minkälaisen lajikirjon ne kätkee sisälleen on täysin ainutlaatuista. Alue on varsin laaja, pohjoisimmasta pisteestä eteläisimpään on matkaa 220 km.
Galápagossaarien 7.880 neliökilometrin maa-alueet sijoittuvat eripuolille 45.000 neliökilometrin merialuetta. Fakta on kuitenkin, että saaret ovat muotuneet tuliperäisesti. Eläimistö ja kasvusto eivät ole muuttuneet sitten muinaisten aikojen. Siksi täällä tunteekin, kuin vierailisi toisessa ajassa.

Vain rajoitettu määrä sukeltajia pääsee vuosittain sukeltamaan näillä vesillä. Vedenalaiset kohtaamiset saattavat tuoda vastaan kaikkea valaista merietanoihin. Saaret tunnetaan parhaiten huikaisevista haisukelluksistaan. Sinulla on mahdollisuus nähdä muun muassa silkkihaita, kuuluisaa galapagoshaita sekä isoissa parvissa esiintyviä vasarahaita. Muita Galápagoksen tunnusomaisia asukkaita ovat merileguaanit, merileijonat ja möhkäkalat (mola mola). Kaikesta pienestä pitäville löytyy katseltavaksi muun muassa merihevosia, luikeroita (blennies) ja haukkakaloja (hawk fishes).

Galápagoksen matka on täynnä ikimuistoisia kokemuksia!Video Galápagoksen safariltamme


Liveaboard safari

Lähde mukaan Dive Travel Finlandin varaamalle Galápagoksen liveaboard-safarille M/V Galapagos Masterilla. Alus on 32 metriä pitkä ja majoittaa mukavasti ja turvallisesti 16 sukeltajaa. Aluksella on yhteensä kahdeksan kahden hengen hyttiä kolmella kannelta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone kuumalla vedellä, viihdejärjestelmä sekä runsaasti säilytystilaa. Osa hyteistä on erillis- ja osa parisängyillä.

Yhteisistä oleskelutiloista suurin on keskikannella sijaitseva lounge, jonka suurelta plasma-tv-ruudulta voi katsella vaikka yhdessä valokuvia ja videoita päivän sukelluksilta. Aluksella on useilla latauspistokkeilla varustettu kamerapöytä, sekä erillinen säilytystila kuvausvälineistölle, jolloin suuretkin kuvausryhmät saavat laitteensa varastoitua turvallisesti.

Auringonpalvojat voivat nauttia päiväntasaajan auringosta aluksen katolla aurinkokannella ja muut yläkannen katetussa peräosassa mukavilla sohvilla. Yläkansilla lepäämistä helpottaa se, että M/V Galapagos Master on useimpia muita vastaavia aluksia matalampi ja vakaampi, mistä on hyötyä Galápagossaarten joskus vaativissakin meriolosuhteissa.

Aluksella on Ecuadorin valtionhallinnon ja Galápagoksen kansallisviraston virallinen lisenssi operoida alueella taaten, että se läpäisee kaikki alueen turvallisuusmääräykset ja erittäin tiukat ympäristömääräykset. Alus on varustettu kaikilla nykyaikaisilla turvavarusteilla, mm. GPS, VHF-radiot, satelliittipuhelimet, pelastuslautat, hätähappi ja defibrillaattori.

Dive Travel Finlandin matkanjohtajana tällä matkalla toimii Lauri Mäkelä.

Kooste lokakuun 2023 safarin sukelluksilta!


Reittikuvaus

Alla oleva reittikuvaus esimerkki; lopullinen reitti riippuu paikallisista säädöksistä, matkustajien kokemuksesta, lentoaikatauluista, säästä ja logistiikasta, ja on kapteenin päätettävissä. Tällä hetkellä reitti vierailee joka viikko samoilla saarilla, mutta vierailujärjestys riippuu Galápagossaarten kansallispuiston viranomaisista ja saattaa vaihdella.

Sukelluspäivä M/V Galapagos Masterilla on tavallisesti seuraavanlainen:

 • Aamiainen ja sukellusbriiffit amupäivän osalta
 • Sukellukset 1 ja 2
 • Lounas, lepoa, sukellusbriiffit iltapäivän osalta
 • Sukellus 3 ja mikäli ohjelma/aikataulu sallii sukellus 4
 • Illallinen

Aamupäivän ja iltapäivän sukellusten välissä pidetään 1 - 1,5h pinta-aika, jolloin sukeltajat viettävät sukelluskannella aikaa, nauttien pikkupurtavasta ja tarjotuista juomista.


Kartta safarireitistä

Reittikuvaus englanniksi


Kohteita

Oheiset saaret kierretään safarilla.
Reittiin saattaa tulla muutoksia kapteenin päätöksestä tai jos Galápagosin viranomaiset haluavat reittiin muutoksen. Myös sääolosuhteet saattavat aiheuttaa muutoksia. Ohessa on mainittu mahdolliset sukelluskohteet reitin varrella.
 

San Cristobalin saari
Safari alkaa San Cristobalin satamasta, josta suuntaamme Isla Lobos -saarelle orientaatiosukellukselle. Kyseessä on suojainen poukama, jonka maksimisyvyys on 9 metriä. Kohde on oivallinen varusteiden tarkistamiseen ja painotuksen säätämiseen helpoissa olosuhteissa. Kohteessa merileijonat leikkivät sukeltajien kanssa. Täällä tavataan myös kilpikonnia, rauskuja ja merileguaaneja.


punahuuli

Galápagoksella asustaa monta eläinlajia, joita ei muualla tavata, kuten red-lipped batfish. Kalalle ei ole suomenkielistä nimeä.Santa Cruz saari
Punta Carrion - tämä kivenjärkäleistä muodostuva riutta on erinomainen paikka tutustua suurempiin avomerilajeihin, joita Galápagoksella odotamme tapaavamme. Näitä ovat mm. valkoevähait sekä satunnaiset vasarahait ja galapagoshait. Merileijonat ovat aina paikalla ja kohteessa voi etsiä myös makroelämää, mm. neonvärisiä vapaakiduskotiloita (neon nudibranch). Seinämän keskisyvyys on 15 metriä ja virtaukset kohteessa vaihtelevat lievästä kohtalaisiin.

Seymour North - sijaitsee Baltra-saaren pohjoiskärjessä ja on upea virtasukelluskohde. Kohteessa voi nähdä valkoevähaita, kilpikonnia, kotkarauskuja (eagle ray) ja mureenoita. Keskisyvyys on 18 metriä ja virtaus tavallisesti kohtalainen.

Mosqueras - sijaitsee Baltra ja N. Seymour -saarten välissä. Tämä valkohiekkainen luoto on koti merileijonayhdyskunnalle ja samalla myös elinympäristö monipuoliselle lajistolle, kuten mantarauskuille, bonitoille ja puutarha ankeriaille (garden eel).. Satunnaisesti täällä voidaan nähdä myös vasarahaiparvia. Keskisyvyys on 20 metriä ja kohteessa on tavallisesti lieviä virtauksia.


galapagos_master_sun_loungers_low_res

Rentoudu sukellusten välissä


Wolf-saari
Saari on nimetty saksalaisen geologin, Theodor Wolfin mukaan. Tämä sammunut tulivuori kohoaa aina 253 metrin korkeuteen saakka. Saari sijaitsee 160 km luoteeseen Isabel Islandilta. Saarelle maihin nouseminen ei ole luvallista, mutta alukselta saatamme nähdä lintuparvia, kuten punajalkasuulia ja vampyyripeippoja.
Sukelluskohteiksi Wolf-saarilla on valittu riuttoja ja seinämiä, joilla on tyypillisesti kohtuullisia tai vaimakkaita virtauksia, joten käsineiden ja riuttakoukkujen käytö on suositeltavaa. Ensisijaisesti kohteet Wolf Islandilla ovat erinomaisia vasarahai-, valkoevähai- ja galapagoshaiparvien bongaamiseen. Sukeltajien kannattaa etsiä kohteista myös red-lipped batfishejä, barracudia, mureenoita ja delfiineitä!


El Durrumbe (the Landslide) - keskisyvyys 20 metriä.
La Ventana (the Window) - matala poukama johtaa vedenalaiselle tornille ja seinämälle, keskisyvyys 15 metriä.
La Banana - seinämäsukellus, jonka keskisyvyys 9 metriä. Usein vahvoja virtauksia.
Punta Shark Bay - riuttasukellus 20 metrin keskisyvyydellä. Yleensä hyvä näkyvyys, mutta riutan matalassa osassa tulee varoa riuttaa varten lyöviä aaltoja.
Anchorage - riutta, jolla on yleensä hyvin lieviä virtauksia, on hyvä paikka päivän viimeiselle sukellukselle. Keskisyvyys 18 metriä.
Hat Island - toinen lievien virtausten kohde; riutta jolla näkee paljon värikkäitä kalalajeja.
Pinaculos (The Pinnacle) - kohde, joka tunnetaan vahvoista virtauksista ja nopeatempoisesta virtasukelluksesta keskisyvyydeltään 20 metrin seinämää pitkin, on erinomainen paikka haiden näkemiseen ja seinämän kivenkolojen tutkimiseen


punajalkasuula2
Punajalkasuulien näet lentävän Wolf-saaren alueella


Darwin-saari
Tämä sammunut tulivuori kohoaa aina 165 metrin korkeuteen merenpinnasta. Saari on nimetty itse kirjailija Charles Darwinin mukaan. Saari on yksi Galápagoksen pienimmistä ja kuten Wolf-saarelle, ei tännekään ole sallittua nousta maihin. 
Saaren kenties kuuluisin sukelluskohde on "Darwin's Arch" (yllä kuvassa tukialuksemme kanssa). Sukellus suoritetaan virran mukana noin 9 metrin keskisyvyydessä seinämää pitkin. Virran voimakkuus vaihtelee kohteessa aina kohtalaisesta voimakkaaseen. Kohteessa nähdään yleisesti vasara-, mustaevä-, silkki- ja galapagoshaita ja useasti suurissa parvissa! Trevally-parvet, kilpikonnat, enkelikalat ja mureenat ovat myös yleisiä täällä. Silloin tällöin kohteessa voi nähdä myös tiikerihaita, mantarauskuja ja pullonokkadelfiinejä


Fernandina-saari
Douglas Cape - sijaitsee Fernandina-saaren luoteiskulmassa ja tarjoaa erään Galápagoksen ainutlaatuisimmista sukelluksista.
Tällä keskimäärin 20 metriä syvällä seinämäsukelluksella voit seurata ruokailevia merileguaaneja sekä ohi kiitäviä merileijonia, hylkeitä ja pingviinejä!


Isabela-saari
Punta Vicente Roca - kohde, joka tunnetaan myös nimellä "The Ice Box" hyytävien harppauskerrosten vuoksi, sijaitsee Isabela-saaren luoteisrannikolla. Tällä seinämäsukelluksella on mahdollisuus nähdä harvinaisia möhkäkaloja (mola mola), Port Jackson haita ja endeeminen camotillo (white spotted sand bass). Suurten kalojen ohella Punta Vicente Roca on erinomainen kohde makroelämän etsimiseen ja kuvaamiseen, voimme nähdä mm. merihevosia, merikrotteja, mustekaloja, vapaakiduskotiloita, merietanoita ja erilaisia korallisieniä. Kohteen maksimisyvyys on 30 metriä ja keskisyvyys 18 m, virtaukset yleensä lieviä.

Punta Albermale - virtasukellus Isabela-saaren pohjoisseinämää pitkin noin 25 metrin syvyydessä. Kohteessa tavataan mantarauskuja, vasarahaita, kilpikonnia sekä barracuda- ja tonnikalaparvia.

Roca Redonda - on vedenalainen aktiivinen tulivuori, jonka halkeamista (fumarole) nousee kaasukuplia. Tämä kohde on kotina monille vasarahaille ja barracudille. Muita kohteessa usein tavattavia lajeja ovat galapagoshait, jotka tulevat ihmettelemään sukeltajia turvapysähdykseen, sekä mantarauskut, silkkihait ja kauniit sinivihreät vapaakiduskotilot. Usein voimakkaat, suuntaa vaihtavat sekä hetkittäin alaspäin vievät virtaukset tekevät tästä kohteesta vaativan, vaikka keskisyvyys on vain 18 metriä.


Cabo Marshall - tämän kohteen rosoiset vulkaaniset seinämät ovat mustien korallipensaiden peitossa ja lajien kirjo on hengästyttävä. Manta-, mobula- ja cownose -rauskut liikkuvat täällä lämpim'mm'n kauden aikana marraskuusta- toukokuuhun, muulloin täällä tapaa vasara-, galapagos- ja valkoevähaita. Suuria parvia chevron barracudia, black striped salemoita, keltaevätonnikaloja ja trevalleja tavataan myös merileijonien ja kilpikonnien ohella.

Tagos Cove - tämä Isabela-saaren länsipuolella, Fernandina saarta vastapäätä sijaitseva matala riutta on erinomainen kohde iltapäivän sukellukselle, jolla voimme löytää merihevosia, merikrotteja ja nokkahaukkakaloja.


Santiago-saari
Cousin's Rock - tämä on yksi alueen kuvauksellisimmista kohteista! Se on muodostunut korallien peittämistä kiviseinämistä ja jähmettyneestä laavasta. Erilaiset viuhka- ja sienikorallit peittävät kielekkeitä ja kivikaaria, luoden piilopaikkoja nokkahaukkakaloille, vapaakiduskotiloille, merikroteille ja merihevosille. Kohteessa tavataan aika ajoin jättiläismantoja, mobula- ja kotkarauskuja, sekä vasarahait. Seinämä putoaa yli 30 metriin, josta se nousee matalimmillaan 3 metriin saakka. Tämä tarjoaa ihanteellisen paikan turvapysähdykselle merileijonien leikkiessä ympärillä.


Lämpötilat Galápagoksella


Graafi Galápagoksen ilman ja veden lämpötilasta kuukausittain


Hotelli menomatkalla Quitossa

Adamas House Hotel on tasokas hotelli Quiton historiallisessa keskustassa. Majoittuminen 2 yötä menomatkalla 12.-14.10.2024. Huonehintaan sisältyy aamiainen ja ilmainen langaton internetyhteys. Matkapakettiimme sisältyy lentokenttäkuljetukset.


Nähtävää Quitossa


Basílica del Voto Nacional on uusgoottilainen 1800-luvun kirkko

Basílica del Voto Nacionalin torneista avautuvat upeat kaupunkinäkymät


Lähde gondolihissillä ihailemaan Quiton maisemia.
Keskustan kupeesta lähtee TelefériQo -gondolihissi ylös vuorelle. Mahdollisuus myös tehdä päiväpatikointi maisemia ihaillen.

Video Quiton nähtävyyksistä


Hotelli Galápagoksella


Matkapaketissa on 1 yön majoitus 3-tähden Casa Opuntia Galapagos Hotellissa, omassa huoneessa, San Cristobalin kaupungissa. Huonehintaan sisältyy ilmainen langaton internetyhteys.

Safarin jälkeen voit hengähtää yhden yön Galápagoksen saarimaisemissa, eläväisessä San Cristobalin kaupungissa, jossa luonto on lähellä. On hyvä viettää yksi yö San Cristoblilla, koska seuraavana päivänä on parempi lentoaikataulu paluumatkaan, eikä väliyöpymistä manner-Ecuadorissa enää tarvita.


Kuvia hotellista löytyy myös kuvakarusellin lopussa.


Matkapaketin hinta

 • Alakannen hyttipaikalla majoittuen nyt 8.695 €  (norm. 9.095 €/hlö) 
 • Keski- ja yläkannen hyttipaikalla majoittuen nyt 8.795 €  (norm. 9.195 €/hlö)  1 miespaikka vapaana yläkannen hytissä. Keskikannen hytti vapaana 2 hlö varatessa parivuoteellisen hytin.

Matkalle voi osallistua mies-/naispaikalla.

Matkapaketin hintaan sisältyy:

 • Lennot koko matkalle meno-paluu:  12.10.2024 Helsinki-Amsterdam-Quito HEL-AMS-UIO (KLM) // 14.10.2024  Quito - San Cristobal/Galapagos UIO-SCY (Latam) // 22.10.2024 San Cristobal/Galapagos - Guayaquil SCY-GYE (Latam)  // 22.10.2024 Guayaquil-Amsterdam-Helsinki GYE-AMS-HEL (KLM), Helsingissä 23.10.2024. Economy-luokka ja -ruokaohjelma joka lennolla
 • 1 kpl 23 kg laukku ruumaan kaikille lennoille + käsimatkavara (lue lisää kohdasta matkatavaran panorajat)
 • Lentokenttäkuljetukset (kaikki matkalla)
 • Majoitus 12.-14.10.2024 Quitossa 2 yötä 4-tähden Adamas House Hotel, jaettu huone, aamupalalla
 • 7-yön liveaboard-safari 14.-21.10.2024 MV Galapagos Masterilla. Majoitus jaetussa kahden hengen hytissä
 • Täysihoito safarin ajan
 • Tee, kahvi espressokoneesta, mehut, limonadit ja vesi aluksella
 • 18 opatettua sukellusta safarin aikana
 • Snäksi tarjolla aamusukellusten välissä sekä iltapäiväsukellusten välissä
 • Hytti- ja auringonottopyyhkeet saa alukselta
 • Kaksi maissa vierailua safarin aikana, käynti mm. katsomassa galápagoksenjättiläiskilpikonnia
 • 12 litran (80 cf) DIN/INT säiliö ja painot, painovyö sekä dekopoiju
 • Kuljetus safarialukselta hotellille 21.10.2024
 • Majoitus 21.-22.10.2024 San Cristobalilla 1 yö 3-tähden Casa Opuntia Galapagos Hotel, oma huone*, aamupalalla
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtajan opastus koko menomatkan ja safarilla iltaan 20.1.2024 saakka (jolloin osa matkaajista jää majoittumaan Puerto Ayoran saarelle)


* Mikäli 2 hlö majoittuu samaan huoneeseen, eli jos matkaat oman matkakumppanin kanssa, niin molemmille 75 euron alennus matkapaketista


 

Hintaan eivät sisälly:

 • Tipit aluksen miehistölle/oppaille, suosituksena noin 60-70 USD/vrk
 • Sukellusvakuutus. Galápagoksella sukellusvakuutus on pakollinen. Vakuutuksena ok esim. DAN
 • Alukselta ostetut tuotteet
 • Alkoholipitoiset juomat
 • Sukelluskurssit
 • Vuokravarusteet  (aluksen vuokrahinnat lueteltu alla)
 • Nitrox-täytöt 7 yön safarilla 150 USD
 • Matka- ja sukellusvakuutus (pakollinen Galápagossaarten kansallispuiston alueella)
 • Turistikorttimaksu 20 USD (maksetaan ennen viimeistä lentoa Galápagokselle)
 • Galápagossaarten kansallispuistomaksu 100 USD (maksetaan Galápagokselle saapuessa)
 • Ecuadorin maastapoistumismaksua ei toistaiseksi peritä
 • Wi-Fi datapaketti 7 yön safarilla 40 USD

Varustevuokrat alukselta 7 yön safarin ajaksi:

 • Täysi varustesetti* 270 USD
 • Tasapainotusliivi (BCD) 72 USD
 • Regusetti 72 USD
 • Kokopitkä märkäpuku 72 USD
 • Maski 30 USD
 • Tossut 30 USD
 • Räpylät 30 USD
 • Sukellustietokone 72 USD
 • 15 L säiliö (100 cf) 72 USD

*Täysi varustesetti sisältää: Tasapainotusliivi (BCD), regusetti, kokopitkä märkäpuku, maski, tossut, räpylät.
Standardi  12L (80 cf) tulee veloituksetta

Nitrox-täytöt ja varustevuokrat voi maksaa ennalta loppulaskulla, Forex-kurssilla.


Maksuaikataulu ja peruutusehdot tätä matkaa/safaria koskien


Maksuaikataulu

 • 30% matkasta tulee olla maksettu 1 vuosi ennen matkan alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä
 • 50% matkasta tulee olla maksettu 6 kk ennen matkan alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä
 • 100% matkasta tulee olla maksettu 75 vrk ennen matkan alkua, tai sitä myöhempien varausten yhteydessä

Peruutusehdot

 • Ei palautuksia suoritetuista maksuista
 • Nimenvaihto-oikeus päättyy 75 vrk ennen matkaa ja koskee vain safarin osuutta


Merileguaani


Tukialuksen pohjapiirros

Klikkaa suuremmaksi


Hytit

Kaikissa aluksen hyteissä on ilmastointi ja oma wc/suihku.
Suurenna hyttikuvat klikkaamalla.

Erillisvuoteelliset hytit alakannella  (2 kpl)

-------

Alakannen parivuoteelliseksi yhdistettävät hytit  (2 kpl)

-------

Pääkannen premium double cabin hytti #5 kiinteällä parivuoteella

-------

Yläkannen hytti - erillisvuoteet tai yhdistettynä parivuoteelliseksi  (4kpl)

-------

Hytteihin majoitetaan maksimissaan 16 vierasta matkanjohtaja mukaanlukien.


Lentoaikataulut

Menomatka

KLM

Klikkaa nähdäksesi tarkat lentotiedot

Majoitus 2 yötä Quitossa.

Latam

Ei koneenvaihtoa tällä lennolla, ainoastaan välipysähdys.
Klikkaa nähdäksesi tarkat lentotiedot


Paluumatka

Latam


Klikkaa avataksesi tarkat lentotiedot

KLM


Klikkaa nähdäksesi tarkat lentotiedot


Matkatavaran painorajat ja optiot lennoille

 • KLM:  Käsimatkatavarat max 12 kg (55 cm x 35 cm x 25 cm) + ruumaan 1 kpl max 23 kg (matkapaketissa). KLM:n infosivu
 • Latam: Käsimatkatavarat max 10 kg (55 cm x 35 cm x 25 cm) + ruumaan 1 kpl max 23 kg  Latamin infosivu

Painorajojen korotus onnistuu lisämaksusta. Lentoyhtiöt voivat muuttaa lisälaukun hintaa.
Hinnat toistaiseksi:

 • KLM 23 kg:n lisäkassi ruumaan hinta 160 € sis. meno-paluu
 • Latam 23 kg:n lisäkassi ruumaan hinta 50 € sis. meno-paluu
 • Latam 30 kg:n sporting bag ruumaan hinta 74 € sis. meno-paluu


KLM Economy Comfort -paikat (+10 cm jalkatilaa ja +5cm selkänojan kallistusvaraa)

 • Amsterdam - Quito / Guayaquil - Amsterdam lento-osuuksille yht. 200 € saatavuuden mukaan.

Galápagos ja Ecuador matkakohteena


Aikaero: Ecuador -7 kesällä, talvella -8 tuntia Suomeen nähden. Galápagos -8 tuntia kesällä ja -9 tuntia talvella Suomeen nähden.
Passi ja viisumi: Ecuadoriin saavuttaessa passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin kun matkan kesto on alle 90 päivää.
Kieli: Espanja
Rahayksikkö: USD
Sähkö: Jännite 110V, amerikkalainen pistoke.
Puhelin: Galápagoksella on suurimmilla saarilla toimiva mobiiliverkko. Liveaboardin monissa kohteissa yhteyttä ei ole, sillä GSM-tukiasemia on vain harvoilla saarilla. Ecuadorin maakoodi on +593.


Maaretket

Kierrä samalla matkalla myös maaretkiä ja näe lisää Galápagoksen ainutlaatuista luontoa!

Sinijalkasuulat


Ennakkovaatimukset

Suositus PADI AOWD / CMAS P2 tai vastaava sekä 50 logattua sukellusta.
Rajat eivät ole ehdottomia, vain suosituksena.

 
Lisätiedot majoituksesta

Hytit ovat kahden hengen hyttejä, joissa on oma WC/suihku. Hytit on ilmastoituja. Retkelle voi osallistua mies-/naispaikalla.

Aluksella on yksi parivuoteellinen sviitti pääkannella.

 

Reitin muuttuminen 

Paikalliset sääolosuhteet saattavat heikentyessään hieman muuttaa aiottua reittisuunnitelmaa

Tietoa yrityksestä 

Dive Travel Finland Oy on kirjattu valmismatkaliikerekisteriin matkanjärjestäjäksi.
 


Lisätiedot

Voit varata matkan kohdasta "Varaa".
Voit mainita hyttitoiveet "lisätietoja" -kentässä.

Voit kysyä lisätietoja kohdasta "Kysy lisää matkasta"

Dive Travel Finland
info@divetravel.fi

+358407383777


Matkanjohtaja

Matkanjohtajana Lauri Mäkelä. 


Lähde mukaan tutustumaan Galápagossaarten ainutlaatuiseen luontoon. Tulet takuulla hämmästymään millaisia erikoisuuksia Galápagoksen eläinlajeista löytyy. Nämä saaret ovat aikojen saatossa syntyneet merestä ja sinne ne myös vajoavat. Saarten etäisyys Etelä-Amerikan mantereesta tuo turvan monille maaeläimille, koska petoeläimet eivät ole selvinneet aikojen saatossa näin pitkää merimatkaa, toisin kuin mm. matelijat. Luonnossa liikkuessa pääset hämmästyttävän lähelle lintuja ja matelijoita, joille ei täältä löydy luontaista vihollista, ne eivät siis osata pelätä ihmistä.

Lauri Mäkelä toimii Dive Travel Finlandin matkanjohtajana tällä matkalla. Lauri työskenteli aikanaan useamman kauden sukelluskouluttajana Thaimaassa saaden siten vankan kokemuksen sukellusmatkailusta.

Nykyään Lauri toimii päätyössään autoalalla vastuuhenkilönä. Persoonana Lauri on rauhallinen ja ystävällinen. Lauri saa rutiinilla asiat sujumaan ja luo olemuksellaan hyvää mieltä matkaajien keskuudessa. Lauri on toiminut Dive Travel Finlandin matkanjohtajana useissa eri kohteissamme ympäri maailmaa.

Azorit

Ecuador - Galápagos

Egypti

Etelä-Afrikka

Filippiinit

Indonesia

Jordania

Kroatia

Kypros

Malediivit

Malta

Mikronesia - Truk

Mosambik

Seychellit

Sivukartta