Indonesia

Pohjois-Molukkien liveaboard

14.03. - 28.03.2019

Hinta

3795€ Norm. 4095€

Varausmaksu

30%
Voit maksaa myös luottokortilla ilman lisäkuluja (Visa/Mastercard/Maestro)

Tuotenumero: indonesia_20190314_pohjois-molukit

Liveaboard-safari + resort Pohjois-Molukeilla

Sukella Halmaheran upeilla kohteilla!
8 sukelluspäivää

Matka suorin Finnairin lennoin Singaporen kautta!  Muutama paikka vapaana!


 • 1 yön hotellimajoitus Singaporessa menomatkalla 15.-16.3.
 • 1 yön hotellimajoitus Manadossa menomatkalla 16.-17.3.
 • 8 yön liveaboard Pohjois-Molukeilla 17.-25.3.  (Maluku Explorer, 7 sukelluspäivää)
 • 2 yön sukellus-/majoituspaketti Pohjois-Molukeilla 25.-27.3.  (Sali Bay, 1 sukelluspäivä )

POHJOIS-MOLUKIT – SUKELLUSSAFARI

Lähde kokemaan Indonesian parhaiten salassa säilyneet sukelluskohteet! Osa retken kohteista ovat täysin uusia ja sukeltajille aikaisemmin tuntemattomia vedenalaisia paratiiseja. Vapauta sisäinen tutkimusmatkaaja valloilleen ja ylläty jokaisella sukelluksella!

Henkeäsalpaavia kivimuodostelmat luolineen, jylhät jyrkänteet kanjoneineen, upeat väririkkaat riutat, hait sekä majesteettiset mantat... Alueelta on tähän mennessä löytynyt lisäksi yli 450 korallilajia ja yli 700 kalalajia!

Vasta uudistettu Maluku Explorer -alus takaa viihtyvyyden koko safarin ajan.


Maluku Explorer Halmaheran saaristossa


Perustietoa matkasta

Ryhmä matkaa Helsingistä yhdessä Finnairin suori lennoin Singaporeen, jossa ensimmäinen yö menee lähinnä aikaeroon totutteluun.
Yhden yön jälkeen ryhmä jatkaa matkaansa suoralla lennolla Manadoon. Manadossa yhden yön yöpyminen ja matka jatkuu taas.

Maluku Explorer -safarin sukelluskohteet sijaitsevat Pohjois-Molukeilla, Halmaheran alueella. Matkaamme Helsingistä Pohjois-Sulawesin saarelle Manadoon, josta yön yövyttyämme otamme jatkolennon Labuhaan, Pohjois-Molukkien saarelle.  Alueella on lähes 400 toinen toistaan upeampaa saarta. Alue kätkee syvyyksiinsä mitä upeimpia koskemattomia sukelluskohteita. Alueen väriloisto ja merielämän monimuotoisuus ovat uskomaton kokemus jokaisella sukelluksella!

Safarin aikana on mahdollisuus myös pysähtyä kiertelemään osaa saarista maitse. Voit osallistua paikallisten turistioppaiden järjestämille retkille, esim. vierailulle entiselle kumiplantaasille tai muinaiselle Portugalilaiselle raunioille. Myös markkinat ovat mukava tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin!

Liveaboard -safarin jälkeeen ryhmä yöpyy kaksi yötä vielä Pohjois-Molukeilla, hulppeissa rantahuviloissa Sali Bay Resortissa.

Katso upeaa ilmakuvaa Pohjois-Molukeilta!  Näe myös monimuotoista vedenalaista luontoa!
Sali Bay Resortin video


Video Maluku Explorer - Massiivinen barrakudaparvi


Tietoa merielämästä

Pääset sukeltamaan toinen toistaan mahtavimmilla sukelluskohteilla ja tutkimaan alueen vedenalaiset salat yhdessä mahtavan porukan kanssa.  Kuten mainittu, osa sukelluskohteista on täysin koskemattomia. Alueen vesissä on hämmästyttävän monipuolinen- ja värikäs biodiversiteetti. Tulet häkeltymään vedenalaisten puutarhojen kauneudesta! Valtavat värikkäät pehmyt- ja kovakorallimuodostelmat ovat vaikuttava näky. Jokainen sukellus on erilainen ja vedenalaiset maisemat vaihtelevat hurjasti. Kohteet vaihtelevat loivista rinteistä jyrkkiin seinämiin. Massiiviset vedenalaiset kivimuodostelmat ova vaikuttava näky.

Alueella tavataan mantarauskuja säännöllisesti. Maluku Explorer on nimennyt yhden löytämistään kohteista Manta Bay:ksi. Kahdeksalla kerralla kymmenestä mantat ovat olleet viihdyttämässä sukeltajia tässä vasta löydetyssä kohteessa. Kaksi alueen kohteista ovat taasen tunnettuja siellä tavattavista valtavista barrakudaparvista. Myös bambuhait ovat löytäneet alueen rikkaisiin vesiin.  Kyseiseen bambuhailajiin on törmätty aikaisemmin vain Raja Ampatin vesillä.  Bambuhaiden lisäksi alueella on paljon eri riuttahaita.

Muihin alueen asukkaisiin kuuluvat mm. pygmi merihevoset, sinirengas mustekalat, napoleonkalat, erilaiset vapaakiduskotilot (nudibranch), välskärikalat (surgeonfish), seepiat sekä muutamia englanniksi luetellen: hairy octopus, hump head parrot fish, longfin bannerfish.  Lisäksi monia harvinaisia äyriäislajeja asuu näillä vesillä. Aika-ajoin saattaa tavata myös kotkarauskuja ja mobula-rauskuja.

Sukelluksia on mahdollista tehdä lähes joka päivä 3-4. Viimeisenä päivänä sukelluksia tehdään 2.  Ennen jokaista sukellusta aluksella pidetään perusteellinen briiffaus tulevasta sukelluksesta. Aluksen oppaat ovat hyvin kokeneita ja innokkaita paikallisia sukellusoppaita, jotka tuntevat alueen merielämän vuosien ajalta.

Sukelluskohteiden vaativuuden vuoksi suosittelemme retkelle osallistujilla olemaan vähintään 50 sukellusta takana.  Uusien ja tuntemattomien sukelluskohteiden vuoksi edes kokeneet oppaat eivät tule aina tietämään, minkälainen sukellus on tiedossa. Alueella on voimakkaita virtauksia ja osa sukelluksista voi olla haasteellisia jopa kokeneille sukeltajille. Voimakkaat virtaukset tuovat alueelle toisaalta myös paljon isoja kaloja sekä ennalta arvaamattomia vierailijoita!

 

Mantarausku (eli paholaisrausku)


Sukelluskohteita liveaboard-safarilla 17.-25.3.

(Reitti: Labuha – Labuha)

 

Panambuang

Panambuangin kohde on loistava pienistä merenelävistä kiinnostuneille sukeltajille. Erityisesti makrovalokuvaajien suosikki! Kohteen hiekkapohjan eliöt ja nilviäiset hämmästyttävät outoudellaan. Hyvällä nosteenhallinnalla takaat, että näet mitä pienimmätkin otukset läheltä tällä kohteella. Kohteen asukkaita ovat mm. nudibranch, ‘’walking shark’’ ja bobbit worm.

 

Bacan South-West

Nauti upeista vedenalaisista maisemista! Alueella on muutama mahtava seinämäkohde kanjoneineen. Kohteissa saattaa olla voimakkaita virtauksia. Älä unohda katsoa syvälle siniseen, sillä saatat nähdä suuren näyttävän barrakudaparven, jättimäisiä avomeren kaloja tai riuttahaita!

 

Pigaraja

Pigarajan saari sijaitsee etelässä pienen Bacanin kylän itäpuolella. Täällä pääset tekemään safarin hylkysukelluksen. Kohteessa on hiljattain uponnut puinen laiva, joka on kauniiden koralleiden sekä sienikasvuston peitossa. Alueella on myös upeita riuttoja yösukellusten tekemiseen.

 

Patinti Strait

Patinti Strait on Halmaheran ja Bacan saaren väliin jäävä alue. Kanaali on loistava sukelluskohde. Kohteessa on kukoistavia oransseja pehmytkorelleja seassaan paljon koralliahvenia sekä isoja koralliviuhkoja muiden korallikalojen lisäksi. Kuvittele kaikki mahdolliset värit saman neliömetrin alueella... Ja vielä enemmän! Alueella on välillä virtauksia, jotka tuovat kohteeseen esim. musta- sekä valkotäplähaita, harmaariuttahaita ja muita isoja petokaloja.  Virtasukellusten lisäksi alueella on myös suojaisempia kohteita, joissa pääset nauttimaan helpommista olosuhteista.


Bacan

Järjestämme halukkaille päiväretken Bacanin saarelle. Retkeen kuuluu vierailu portugalilaiselle linnakkeelle, perinteinen tanssiesitys, paikalliset markkinat ja paljon muuta. Järjestäjänä toimii Etelä-Halmaheran turistitoimisto. Lisätietoja saat laivan henkilökunnalta.

 

Goraichi Islands

Goraichi saaren sukelluskohteet ovat tunnettuja sen rikkaasta ja vilkkaasta merielämästään. Näyttävät riutat ovat pehmyt- sekä kovakorallien peitossa ja  lumoavat väriloistollaan jokaisen sukeltajan. Riuttakalojen lisäksi myös avomeren asukkaita on nähty alueella, esim. valkoplkkahaita. Myös mantarauskuja on nähtyalueen Pulau’s Lilei  ja Tolimao -kohteissa. Pulau’s Lileissä halukkailla on myös mahdollisuus päästä tutustumaan alueen pieneen kylään ja sen asukkaisiin. 

 

Bacan North-West

Kasiruta ja Bacanin -saarien välissä on muutama loistava sukelluskohde. Tällä alueella on myös välillä kovia virtauksia. Virtaukset tuovat kohteelle riuttahait ja muita suurempia avomeren asukkaita.

 

Pogo Pogo

Pogo Pogo -saarelle on mahdollisuus päästä maihin nauttimaan upeasta valkoisesta hiekkarannasta. Aivan rannan tuntumaan on rakennettu hotelli, missä voi halutessaan käydä kahvilla tai coctaililla. Loistava tapa lopettaa safari!


Reittikuvaus englanniksi

Kohta: Trip Labuha - Labuha


Maluku Explorer -alus

 • 9 hyttiä
 • 16 matkustajapaikkaa
 • Siistit ja tilavat hytit omilla kylpyhuoneilla
 • Tilava sukelluskansi
 • Alus remontoitu 2017

Kaakkois Halmeran vesillä on ainoastaan yksi ympäri vuoden operoiva sukellussafarialus – Maluku Explorer. Alus on erittäin viihtyisä kaikkine mukavuuksineen ja se on vasta remontoitu palvelemaan sukeltajia entistä paremmin. Alus on operoinut alueella vuoden 2011 kesästä lähtien. Maluku Explorer, 34 metriä pitkä, 8 metriä leveä, kolme kerroksinen alus on valmiina viemään sukeltajat tutkimaan Pohjois-Molukkien parhaiten säilyneet paratiisit!

 

HYTIT

Aluksen alakannella sijaitsee neljä kahden hengen erillisvuoteellista hyttiä sekä kaksi pienempää yhden hengen hyttiä.  Pääkannnella sijaitsee kaksi tilavampaa master-hyttiä, joista toinen on parivuoteella ja toinen erillisvuoteilla varustettu. Kaikista tilavin premium-hytti löytyy yläkannelta. Kaikissa hyteissa on ilmastointi sekä oma kylpyhuone/WC.

 

KANSITILAT

Maluku Explorer -alus on valmistettu sukeltajien toimesta juuri sukeltajien tarpeita ajatellen.  Aluksella on tilava sukelluskansi, missä jokaiselle sukeltajalle on hyvin tilaa. Tilaa on yhteensä 45m2 ja kannelta löytyy myös valokuvaajille suuri kamerapöytä latauspisteineen. Kannella on myös WC sekä kaksi makeanveden suihkua, iso makeanveden astia sekä kuivauspiste kameroita varten.

Aluksen sisätiloissa on yläkannella viihtyisä ilmastoitu salonki, missä on mukava istua iltaa ja seurustella sukellusten välissä. Salongista löytyy istuskelualue sohvineen sekä TV/DVD- soitin. Voit katsoa päivän päätteeksi vaikka elokuvia. Aluksen yläkannella sijaitsee myös viihtyisä aurinkokansi aurinkotuoleineen. Ruokailutila sijaitsee aluksen sisätiloissa, pääkannella. 

 

RUOKAILU

Pääset nauttimaan aluksen herkullisesta ruoasta buffet-tarjoiluin kolme kertaa päivässä. Aamupalan-, lounaan- sekä illallisen lisäksi tarjolla on pientä purtavaa ja välipalaa koko päivän ajan.  Kahvi, tee sekä vesi sisältyvät hintaan. Aluksella pääset tutustumaan indonesialaiseen kahviin, mikä on listattu yhdeksi maailman parhaimmista kahveista. Lisämaksusta on saatavilla alkoholi- sekä virvoitusjuomia.

 

ALUKSEN TARKAT TIEDOT

 • Rakennettu: 2011
 • Täysin uudistettu: 2017
 • Pituus: 34m
 • Leveys: 7.7m
 • Moottori: CUMMINS NT855, 2 x 500 hp
 • Kompressori: 2 EV with 450l/min + LW Nitrox membrane
 • 2 Yamaha 40p pikavenettä  
 • Pelastusliivit
 • Satelliittipuhelin

Klikkaa suurentaaksesi pohjapiirros aluksesta

ESITE ALUKSESTA


Video Maluku Explorer - Snorklausta mantojen kanssa


Hinnat

Sukeltajat

 • Hinta jaetussa hytissä / hotellihuoneessa  nyt 3.795 €/hlö  (norm. 4.095 €/hlö)

Hintaan sisältyy

 • Lennot:  Helsinki - Singapore // Singapore - Manado // Manado - Labuha, meno-paluu, economy-luokka
 • Maakuljetukset lentokentiltä hotelliin / alukselle / resorttiin
 • Majoitus 1 yö (15.-16.3) Villlage Hotel Changi Singapore -neljän tähden hotelli, jaettu huone, aamupalalla (oma huone lisämaksusta)
 • Majoitus 1 yö (16.-17.3) Four Points by Sheraton Manado -neljän tähden hotelli, jaettu huone, aamupala (oma huone lisämaksusta)
 • 8 yön sukellussafari Maluku Explorer -aluksella (17.-25.3), jaettu hytti, täysi ylläpito  (3 ateriaa päivässä, snackseja, hedelmiä, tee, kahvi, juomavesi)
 • 7 sukelluspäivää liveaboard safarilla: 6 sukelluspäivää 3-4 sukellusta per päivä (18.-23.3.), lisäksi 1-2 aamusukellusta (24.3.)
 • 2 yön majoituspaketti (25.-27.3), Sali Bay Dive Resort, täysi ylläpito
 • 2 venesukellusta Sali Bay Dive Resort
 • 12L säiliö ja painot sukelluksille, ilmatäytöt
 • Dive Travel Finlandin matkanjohtajan opastus

Matkaan voi ilmoittautua nais-/miespaikalla.
 

Hintaan ei sisälly

 • Luonnonpuistomaksut / satamamaksut 200 €
 • Nitrox-täytöt Maluku Explorer -aluksella 10 €/vrk
 • Tippimaksuja, Malaku Explorer -aluksella noin 75-100 € on suositus
 • Virvoitusjuomat eikä alkoholijuomat. Maluku Explorer -aluksella:  cola/fanta/muu virvoitusjuoma 35.000 IDR (n. 2,20 €), olut 50.000 IDR (n. 3,20 €), pullo viiniä 710.000 IDR (n. 45,- €)
 • Henkilökohtaisia matkatavara-/sukellusvakuutuksia
 • Henkilökohtaisia sukellusvarusteita. Alukselta ei voi vuokrata, ne tulee järjestää Suomesta (DTF vuokraa) tai Manadosta mukaan. DTF veloittaa koko matkan ajalta 9 vrk:n vuokrahinnan varusteista. Vuokrahinnat löydät varaa-lomakkeelta. (Dekopoiju tulee olla kaikilla sukeltajilla)

Maksut Maluku Explorer -aluksella tulee suorittaa käteisenä, EUR tai USD.

Lisämaksusta

 • Oma huone Villlage Hotel Changi -hotellissa +55 €/yö
 • Oma huone Four Points by Sheraton Manado -hotellissa +35 €/yö
 • Lisäkiloja koneeseen Wings Airin lennoille, maksu IDR, hinta noin 1 €/kilo
 • Premium -hytti Maluku Explorer -safarilla +200 €/hlö  (1 hytti, yläkannella, aluksen levyinen hytti)
 • Lisäsukellukset Sali Bay Dive Resortissa 50 €/sukellusHotellimajoitukset matkan aikana

Hotellimajoitus Singaporessa 15.-16.3.

Menomatkalla ryhmä yöpyy yhden yön Singaporessa, tasokkaassa Villlage Hotel Changi -hotellissa.


Hotellimajoitus Manadossa 16.-17.3.

Menomatkalla ryhmä yöpyy yhden yön Manadossa, tasokkaassa Four Points by Sheraton Manado -hotellissa.


Hotellimajoitus ja sukellusta Pohjois-Molukeilla - 25.-27.3.

Liveaboard-safarin jälkeen ryhmä majoittuu vielä 2 yötä Pohjois-Molukeilla Sala Bay Dive Resortissa.
Majoitus parasta luokkaa, 2-hengen front beach villoissa
Maksuaikataulu

 • Varausmaksu 30 % matkapaketin hinnasta
 • 100% matkapaketin hinnasta tulee olla maksettu viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua

Peruutusehdot tätä matkaa koskien

 • Ei palautuksia suoritetuista maksuista asiakkaan peruuttaessa matkan

Ennakkovaatimukset sukeltajilta

Suositus PADI OWD, CMAS P1, SSI OWD tai vastaava luokitus.


Kursseja matkalla

Matkalla on mahdollista suorittaa:

 • PADI nitrox-kurssi 125 €
 • PADI AOWD -kurssi 225 €

Lentoaikataulut

---
Menomatka

Osuus 1. Helsinki -> Singapore


Singaporessa yöpyminen 1 yö

---
Osuus 2. Singapore -> Manado


Manadossa yöpyminen 1 yö
---

Osuus 3. Manado -> Labuha (Pohjois-Molukit)

Sama kone jatkaa perille saakka, ei koneen vaihtoa.

8-yön liveaboard-safari + 2 yötä resortissa Pohjois-Molukeilla
---
Paluumatka

Osuus 1. Labuha -> Manado

Sama kone jatkaa perille saakka, ei koneen vaihtoa
---
Osuus 2. Manado -> Singapore

---

Osuus 3. Singapore -> Helsinki

---


Klikkaa kuvakkeita nähdäksesi tarkat lentoaikataulut.
Osuudet operoi Finnair, Silk Air (Singapore Airlinesin tytäryhtiö) ja Wings Air.

Painorajat lennoille

Helsinki - Singapore -välillä: 8 kg käsimatkatavara + 23 kg ruumaan.
Singapore - Manado -välillä: 7 kg käsimatkatavara + 30 kg ruumaan.
Manado - Labuha -välillä (Wings Air):  6 kg käsimatkatavara + 10 kg ruumaan. Ruumaan menevistä lisäkiloista maksu noin 1 €/kg/suunta, maksu kentällä IDR. Lisäkiloja ei voi maksaa ennakkoon.Indonesiasta yleisesti

Valuutta
Indonesian valuutta on rupia (IDR). 1 € = n. 15000 IDR.

Aikaero Suomeen
+5h

Sähkö
120/230 V, 50 Hz

Rokotukset
Malariariskiä Pohjois-Molukkien liveaboard-safarilla tai Pohjois-Sulawesilla ollessa ei juuri ole. Joulu-maaliskuun ajanjaksolla, hyttysiä on toki enemmän ja tällöin hyttysten levittämiä tauteja saattaa olla liikkellä. Ajoittain alueella tavataan dengue fever -tautia, joten hyttyskarkotteiden käyttö iltaisin on suositeltavaa. Matkailijan perusrokotukset riittävät Pohjois-Molukeille ja Pohjois-Sulawesille matkustettaessa.


Matkanjohtaja

Matkanjohtajana tällä matkalla toimii Ismo Kuusisto. 


"Tervetuloa mukaan Pohjois-Molukeille Tällä matkalla suuntaamme uusille vesille, joissa vielä harvat ovat sukeltaneet, etenkään liveaboard -safarina. Pohjois-Molukkien kohteita verrataan useasti tunnetumpaan, Raja Ampatiin. Luonto Halmaheranmerellä on todella monimuotoinen."

Ismo Kuusisto, Dive Travel Finlandin perustaja, on kiertänyt ahkerasti DTF:n matkanjohtajana vuodesta 2009 lähtien.
Ismolla on oma tyyli varmistaa, että hommat sujuu ja asiakkaat viihtyy. Yhdessä matkaaminen on mukavaa!

Tutustu matkakohteisiin

LÄHDE SUKELLUSMATKALLE 

Koe maailma pintaa syvemmältä

Azorit

Ecuador

Egypti

Filippiinit

Kroatia

Indonesia

Malediivit

Malta

Mikronesia

Mosambik

Seychellit

Sudan

Kypros

Sivukartta